Fórmula 1

Lewis Hamilton arrodoneix el seu domini als entrenaments del GP d'Hongria amb la "pole"

Lewis Hamilton ha estat el més ràpid a les tres sessions d'entrenaments lliures del GP d'Hongria, i ha rematat la feina amb la "pole" per la cursa d'aquest diumenge

Actualitzat

Lewis Hamilton ocuparà la "pole" en l'engraellat de sortida del Gran Premi d'Hongria després d'haver marcat el millor temps en els entrenaments de classificació. El pilot anglès ha superat Nico Rosberg per més de mig segon en un circuit complicat pel que fa als avançaments. Tindrà una bona oportunitat per superar al seu company d'equip en el moment de la sortida. Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo ocuparan les posicions darrere dels pilots de Mercedes. Fernando Alonso i Carlos Sainz no han pogut passar a la Q3. El pilot de McLaren, perquè s'ha aturat el seu monoplaça quan ni tan sols havia completat la primera volta.

Hamilton sabia la importància que tenia obtenir la "pole" en un circuit com aquest, i amb un pilotatge sense errades i un cotxe molt ben preparat, no ha tingut cap problema per aconseguir-ho. El pilot anglès ha superat al seu company d'equip en totes les fases de la sessió classificatòria. A més, en la darrera, Rosberg ha perdut més de mig segon respecte a Hamilton, segons l'alemany, perquè no es trobava a gust al volant del seu cotxe. Tant l'un com l'altre s'han vist obligats a fer servir ja el pneumàtic tou des la Q1, i no han pogut estalviar un joc com havia previst l'equip.

No ha estat aquest el cas de Daniel Ricciardo, que amb el seu Red Bull ha marcat els temps de la Q1 amb el compost més dur sense risc de no poder passar a la Q2, de manera que disposarà d'un joc més al llarg d'una cursa en què aquests compostos seran entre un i dos segons més ràpids per volta que els pneumàtics més durs. Ricciardo ha estat a punt de marcar el tercer millor registre, però no ha pogut superar Sebastian Vettel, que definitivament serà el pilot que en l'engraellat ocuparà el lloc darrere Lewis Hamilton. El pilot de Ferrari sortirà des d'una posició amb més adherència i per tant tindrà l'opció de superar algun dels pilots que té davant en el moment de la sortida.

Kimi Räikkönen, amb l'altre Ferrari, ocuparà un altre lloc amb més adherència ja que ha marcat el cinquè millor temps i es trobarà entre Ricciardo i Valtteri Bottas en l'engraellat. El seu company Daniil Kvyatt s'ha hagut de conformar amb el setè lloc, quan estava convençut de que podria haver estat més endavant en l'engraellat. Darrere d'ell sortiran Felipe Massa, Max Verstappen i Romain Grosjean. El francès ha estat l'últim pilot que ha pogut passar a la Q3.

Carlos Sainz i Fernando Alonso han estat absents en l'ultima part de la classificació. El pilot de Toro Rosso ha explicat que la pista havia canviat molt respecte a la tercera sessió d'entrenaments lliures i que el seu monoplaça no disposava dels ajustaments adequats. Fernando Alonso, que estava convençut de poder passar a la Q3, no ha pogut acabar ni tant sols la volta d'instal·lació de la Q2, perquè un problema en un connector ha aturat el motor Honda del seu McLaren. El pilot asturià ha baixat del cotxe per empènyer el seu monoplaça perquè pogués arribar a boxs i continuar. Amb l'ajut dels comissaris i dels mecànics del seu equip ho ha pogut aconseguir, però en la sessió de classificació, el reglament diu que el cotxe ha d'arribar a boxs amb els seus mitjans per poder continuar, i en assabentar-se'n, Alonso ho ha hagut de deixar.

El company d'equip de l'asturià, Jenson Button, no ha pogut passar a la Q2, possiblement a causa d'un problema en el component elèctric del seu motor, que li ha fet perdre potència en la seva volta ràpida.

Amb la d'avui, Lewis Hamilton porta nou "poles" en la present temporada. Només un cop es va veure superat per Nico Rosberg, que demà ho tindrà complicat per evitar que el seu company i potser altres rivals el superin en el moment de la sortida.

Resultats

1 - Lewis Hamilton, Mercedes, 1m22.020s

2 - Nico Rosberg, Mercedes, 0.575s

3 - Sebastian Vettel, Ferrar, 0.719s

4 - Daniel Ricciardo, Red Bull/Renault, 0.754s

5 - Kimi Räikkönen, Ferrari, 1.000s

6 - Valtteri Bottas, Williams/Mercedes, 1.202s

7 - Daniil Kvyat, Red Bull/Renault, 1.312s

8 - Felipe Massa, Williams/Mercedes, 1.517s

9 - Max Verstappen, Toro Rosso/Renault, 1.659s

10 - Romain Grosjean, Lotus/Mercedes, 2.161s

11 - Nico Hulkenberg, Force India/Mercedes, 1.806s

12 - Carlos Sainz, Toro Rosso/Renault, 1.849s

13 - Sergio Pérez, Force India/Mercedes, 2.441s

14 - Pastor Maldonado, Lotus/Mercedes, 2.589s

15 - Fernando Alonso, McLaren/Honda, Sense temps

16 - Jenson Button, McLaren/Honda, 2.719s

17 - Marcus Ericsson, Sauber/Ferrari, 2.823s

18 - Felipe Nasr, Sauber/Ferrari, 2.977s

19 - Roberto Merhi, Marussia/Ferrari, 5.396s

20 - Will Stevens, Marussia/Ferrari, 5.929s

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut