Futbol internacional

L'Everton de Ronald Koeman s'enfrontarà al Manchester City de Pep Guardiola aquest dissabte

Dues icones del Dream Team es retroben a la Premier League com a entrenadors

L'Everton de Ronald Koeman s'enfrontarà al Manchester City de Pep Guardiola aquest dissabte (Reuters)

Dos excompanys, dos vells amics i demà, dos rivals: Ronald Koeman, entrenador de l'Everton, visitarà amb el seu equip l'Etihad Stadium del Manchester City de Pep Guardiola. Tots dos van compartir un passat daurat en els anys d'aquell Dream Team" del Barça. Aquest divendres, a les rodes de premsa prèvies al partit que els enfrontarà a la Premier League, més enllà d'elogis, han revelat que van compartir més coses.

Concretament, Pep Guardiola ha explicat que quan compartien habitació d'hotel en els desplaçaments, era ell qui "havia d'apagar el llum abans d'anar a dormir" i que si Koeman tenia set a mitjanit li tocava al català "anar a buscar-li un got d'aigua". El tècnic del Manchester City ha justificat, entre somriures, que "havia d'adaptar-se" a l'holandès "per què ell era el més jove".

Ronald Koeman, per la seva banda, no ha entrat tant en els detalls, però sí que ha destacat que té "molts bons records de Guardiola" i que mantenen una "gran amistat" i que quan tenen temps es "troben per sopar i parlar de futbol i de la vida".

Però el futbol és el futbol i demà lluitaran dos vells amics per emportar-se la victòria. En aquest sentit, l'holandès s'ha desfet en elogis cap el Manchester City de Guardiola: "És impressionant com estan jugant a futbol, és molt complicat defensar-se contra ells, però hi ha alguns exemples d'equips que han aconseguit emportar-se un bon resultat", en clara referència a l'única derrota que han viscut els de Guardiola en set jornades, contra el Tottenham de Pochettino, just abans de l'aturada per seleccions. Els altres sis partits s'han saldat amb victòria per als "citizens". Ronald Koeman, però, tampoc es queda curt, i és que ha aconseguit posar l'Everton en el cinquè lloc de la Premier en un gran inici de temporada.