Futbol

L'Europol destapa una xarxa de corrupció en el futbol professional en més de 15 països

L'Europol, l'organització de la policia europea, informa que ha destapat una xarxa de corrupció internacional en el futbol on estan implicats més de 15 països d'arreu del món. Segons l'Europol, hi estarien implicats, àrbitres, dirigents de clubs i jugadors.

Actualitzat
L'Europol, l'organització de la policia europea de la Unió Europea, informa que ha destapat una xarxa de corrupció internacional en el futbol on estan implicats més de 15 països d'arreu del món.

El director de l'Europol, Rob Wainwright, en una conferència de premsa a la Haia explica que "s'han identificat més de 380 trobades del futbol professional on hi ha hagut pràctiques d'apostes il·legals", i que aquesta xarxa delictiva està controlada des d'Àsia.

L'Europol informa que ha destapat la xarxa mundial més gran de compra de partits de Mundials i Eurocopes i de Lligues nacionals. Entre aquests partits "s'ha demostrat la pràctica de resultats arranjats en 150 casos". "Hem fet una de les investigacions més grans sobre arranjaments sospitosos en el futbol", ha dit el director de l'Europol, i que impliquen "enormes quantitats de diners". Segons l'Europol, hi estarien implicats, àrbitres, dirigents de clubs i jugadors. Entre els països investigats figuren Alemanya, Àustria, Eslovènia, Gran Bretanya, Hongria, Holanda i Turquia.

Segons l'Europol aquestes operacions delictives haurien reportat als seus autors uns beneficis de 8 milions d'euros i haurien efectuat pagaments per 2 milions d'euros en suborns; 140.000 euros és la quantitat més gran que hauria rebut una persona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut