L'assemblea de la ULEB (www.euroleague.net)
L'assemblea de la ULEB (www.euroleague.net)
Bàsquet

L'Eurolliga no deixa espai en el seu calendari de competició a les finestres que la FIBA vol reservar a les seleccions

L'enfrontament entre la FIBA i els clubs de l'Eurolliga ha viscut un nou episodi amb l'aprovació del calendari de la competició que no inclou cap espai lliure pels partits oficials de seleccions

Actualitzat

Els 40 clubs que participen a les dues grans competicions europees, l'Eurolliga i l'Eurocup, han aprovat aquest dijous el calendari per la temporada 2017-18. I no han deixat cap forat per a les finestres que la FIBA vol introduir durant la temporada pels partits oficials de les seleccions nacionals. D'aquesta manera deixen clara la seva intenció de no cedir els seus jugadors.

L'Eurolliga, que manté el format i jornades de la temporada passada, obrirà la seva lliga regular, que inclou setmanes amb 2 jornades, el 12 d'octubre. L'última de les 30 jornades d'aquesta fase serà el 6 d'abril. Els quarts de final es disputaran entre el 17 d'abril i l'1 de maig i la Final Four es celebrarà a Belgrad entre el 18 i el 20 de maig.

Pel que fa a l'Eurocup, la lliga regular de la segona competició europea començarà l'11 d'octubre i s'acabarà el 27 de desembre. La segona fase es desenvoluparà entre el 3 de gener i el 7 de febrer. Entre el 6 i el 20 de març tindran lloc els quarts de final, les semifinals començaran el 20 de març i la final el 10 d'abril.

Arribat el moment, si els clubs i FIBA mantenen la seva guerra, tota la pressió caurà sobre els jugadors si la FIBA tira endavant amb el seu projecte. Seran els convocats per les diferents seleccions els que hauran de decidir si afronten una sanció de la FIBA per no acudir a la convocatòria o del seu club per perdre's partits de competició europea.

Anar al contingut