Futbol

L'Estudiantes reconeix que necessita fer un partit perfecte si vol tenir alguna opció de derrotar el Barça

El Barça és el gran favorit a endur-se el títol. El joc dels de Guardiola ha meravellat i continua meravellant arreu del món. Fins i tot els periodistes argentins veuen els blaugranes amb més opcions de guanyar, tot i que no descarten que l'Estudiantes doni la gran sorpresa. Els argentins no afronten la final en el seu millor moment i han conclòs el Torneig d'Apertura en vuitena posició després de guanyar un dels últims sis partits. Encara que reconeixen la seva inferioritat, els jugadors de l'Estudiantes saben que la seva única possibilitat per intentar la proesa és fer un partit pefecte.

Actualitzat
Amb el paper de víctima però sense descartar donar la gran sorpresa. Així afronten la final del Mundial de Clubs els jugadors de l'Estudiantes de La Plata. Els argentins són conscients que el Barça parteix com el gran favorit per adjudicar-se el títol, però això no vol dir que renunciïn a res. Ja van donar la campanada a la final de la Copa Libertadores davant el Cruzeiro brasiler i esperen repetir en una competició que van guanyar el 1968 imposant-se al potent Manchester United de Bobby Charlton i George Best.

39 anys després d'aquell èxit, l'Estudiantes torna a la final de l'antiga Copa Intercontinental, un partit on no arriba en el seu millor moment. Després de ser campió del Clausura, ha acabat vuitè a l'Apertura i només ha guanyat un dels últims sis partits disputats. Els argentins admeten que el Barça és superior però no pensen donar cap facilitat als homes de Pep Guardiola. "Estem preparats", avisa Clemente Rodríguez, l'ex de l'Espanyol, poques hores abans de la final. I el seu company Desábato matisa: "El partit s'ha de jugar, però l'equip haurà de fer el partit perfecte".

Els jugadors de l'Estudiantes de La Plata afronten la final sense la pressió de ser el favorit. Però tot i que el paper de favorit li cedeixen al Barça, els jugadors "pincharratas" s'han conjurat per sortir al 120%.

Verón, la referència

El gran líder de l'Estudiantes de La Plata és tot un veterà. Juan Sebastián Verón, als seus 34 anys, és la refèrencia del conjunt argentí sobre el terreny de joc. Després de jugar a les files del Manchester United i l'Inter, entre d'altres, la "Brujita" ha tornat al seu país abans de retirar-se. Precisament, Verón intentarà repetir la gesta del seu pare, que va ser el golejador de l'Estudiantes en la final de la Intercontinental que va guanyar contra el Manchester United. L'altre perill és el davanter Mauro Boselli, màxim golejador de la Copa Libertadores.

Anar al contingut