Futbol

L'estrena de la pel·lícula de la FIFA als Estats Units arriba en el pitjor moment, enmig de l'escàndol de corrupció

Just quan un escàndol de corrupció embruta la imatge de la FIFA, s'estrena al país que investiga els fets, els Estats Units, una pel·lícula finançada per aquesta mateixa organització com a vehicle propagandístic. Una desafortunada casualitat que restarà credibilitat a l'obra.

Actualitzat

Pocs dies després que la FIFA es veiés esquitxada per un escàndol de corrupció, amb un bon nombre dels seus directius detinguts per rebre suborns en una investigació a càrrec de la justícia nord-americana, s'ha estrenat als Estats Units una pel·lícula finançada per aquesta mateixa organització per difondre la seva millor cara.

"United Passions" és una producció amb un cost de 30 milions de dòlars (uns 27 milions d'euros) que explica la història de la FIFA (que n'ha posat el 80% del pressupost) des d'un punt de vista molt favorable a la qüestionada organització. Tom Roth assumeix el paper de Joseph Blatter, Gerard Depardiu encarna Jules Rimmet i Sam Neill fa de Joao Havelange, als quals la publicitat del film defineix com "tres homes profundament ètics".

El passat mes de juny, en una carta als membres de la FIFA, el secretari general Jerome Valcke va definir la pel·lícula com una història "oberta, autocrítica i molt entretinguda" dels 110 anys d'història de l'organisme. Ara, Valcke és un dels directius que està sent investigat.

Anar al contingut