Espanyol
Els jugadors de l'Espanyol s'han conjurat per assegurar la permanència (EFE)
Futbol

L'Espanyol vol resoldre l'objectiu de la permanència davant un Sevilla que viu centrat en la Lliga Europa

Galca recupera Víctor Sánchez i Caicedo, mentre que Emery té la baixa important de Krohn-Dehli i ha deixat sis titulars més a casa

Actualitzat

L'Espanyol busca una victòria aquest diumenge davant el Sevilla a Cornellà-el Prat (16.00) per tancar definitivament la qüestió de la permanència, que arrossega des de fa jornades, en les quals ha sumat un punt dels últims dotze possibles. A favor dels plans blanc-i-blaus hi ha el fet de jugar a casa i que aquesta setmana l'equip andalús està molt concentrat en la Lliga Europa.

Amb 37 punts a la classificació, ara mateix els periquitos encara necessiten almenys un triomf i un empat per quedar tranquils amb l'objectiu complert. El vestidor ha fet autocrítica després del 4 a 0 encaixat a Las Palmas i aquesta setmana hi ha hagut diverses xerrades internes per convertir el partit en un punt d'inflexió. És, de fet, una final.

Constantin Galca no podrà comptar amb el migcampista Abraham, lesionat, ni amb el lateral dret Javi López, per acumulació de grogues. Tampoc hi serà el defensa Arbilla, que es recupera d'una operació. Cauen de la llista, per decisió tècnica, Fuentes, Jordà, Montañés i Ciani.

El preparador romanès recupera Felipe Caicedo, el central Óscar Duarte i el migcampista José Alberto Cañas, que han superat les malalties que els van impedir participar en el partit de Las Palmas. A més, Víctor Sánchez torna després d'una sanció.

En l'aspecte esportiu, tot apunta que Galca apostarà pel 4-1-4-1 que va permetre a l'equip pujar en la classificació fa un mes, abans de la caiguda a l'abril. La titularitat a la porteria, Arlauskis o Pau; la ubicació de Duarte, pivot o central, i l'elecció del punta, Moreno o Caicedo, són els principals dubtes.

Cornellà-el Prat presentarà una assistència destacable. El club ha posat en marxa promocions i els socis han respost. L'entitat catalana espera una presència de públic similar a la que es pot veure en els compromisos contra el Barcelona o el Reial Madrid. Tots volen tancar ja la permanència i no patir més a la recta final.

El Sevilla, pel seu compte, sembla més centrat en la tornada de la semifinal a la Lliga Europa de dijous davant el Xakhtar Donetsk, que els pot fer arribar a la final d'aquesta competició per tercer any seguit. A la Lliga són setens, amb una plaça europea gairebé assegurada, i només els queda mirar al final de temporada, quan els espera la final de Copa amb el Barça.

Per això, i encara sota l'impacte de la greu lesió de genoll que es va fer Michael Krohn-Dehli a Ucraïna, és obvi que la màxima atenció de la plantilla del Sevilla no és ara a la Lliga, amb la qual cosa es preveu que Unai Emery introduirà canvis en l'onze per donar descans a jugadors clau.

Emery s'ha endut quatre jugadors del filial i quatre del primer equip que amb prou feines han jugat (Fazio, Diogo, Pareja i Juan Muñoz), mentre que no ha citat per reservar-los per dijous sis titulars habituals: Escudero, Rami, Gameiro, Krychowiak, Carriço i Vitolo.

Anar al contingut