Espanyol

L'Espanyol venç amb penes i treballs el Poli Ejido (1-0) i accedeix als quarts de final de la Copa

Per fi ha arribat la primera victòria amb Mané. L'Espanyol va remuntar l'eliminatòria davant el Poli Ejido (1-0) i s'ha classificat per als quarts de final de la Copa del Rei. L'equip perico va sortir molt posat en el matx i Román, amb la col·laboració de la defensa andalusa, va fer el gol del triomf en pentinar lleugerament de cap un servei de córner en el minut 6. A partir d'aquí, el Poli Ejido va posar l'ai al cor als aficionats blanc-i-blaus, amb ocasions de gol clares. Al final, però, l'Espanyol s'ha retrobat amb la victòria després de més de dos mesos.

A l'Espanyol només li valia la victòria per remuntar i passar ronda, però, sobretot, per no desgastar encara més una imatge prou castigada amb els últims resultats. L'argentí Cristian Álvarez va ser la gran novetat a la porteria blanc-i-blava. Els de Mané van sortir decidits a remuntar i, en el minut 5, ja van cantar el gol en un llançament de falta de Luis García, que va acabar en córner.

Precisament, d'un servei de cantonada que va servir el mateix Luis García, Román va rematar de cap per aconseguir, amb la col·laboració de Robles, l'1-0. Román es troba en un moment de forma extraordinari, tal com acrediten els tres gols dels últims tres partits.

El Polideportivo Ejido va venir a fer mal a Montjuïc, ja que de seguida va passar a controlar el matx. Molina, primer, i Juli, després, van tenir ocasions clares per empatar. Nico Pareja va ser providencial en les dues accions. Una altra badada de la defensa perica va estar a punt de significar el gol del Poli, però Juli va acabar creuant massa la rematada. A tocar del descans, Sergio Sánchez ho va provar amb un xut que va obligar el porter ghanès del Poli a lluir-se.

Jugada polèmica per començar la segona part, quan en la rematada de Robles els andalusos van reclamar penal per possibles mans de Beranger. Tot seguit, una bona centrada de Nené la va rematar Ángel, de cap, en una ocasió immillorable per sentenciar. Els últims minuts del partit es van convertir en un autèntic calvari per als jugadors de l'Espanyol i en un patiment per a Mané i l'afició, que va respondre amb xiulades continuades. Al final, els 4.325 espectadors -l'entrada més pobra en la història de Montjuïc- van veure com l'Espanyol trencava una ratxa de més de dos mesos sense guanyar.