Espanyol

L'Espanyol trenca la maledicció de Mendizorrotza i s'imposa a l'Alabès amb un solitari gol de Gerard Moreno (0-1)

L'Espanyol suma la tercera victòria de la temporada a domicili i la primera de la seva història a la Lliga al camp de l'Alabès després de dotze visites

David CarballoActualitzat

L'Espanyol ha pogut trencar per fi una maledicció que el perseguia en les seves visites a Mendizorrotza, un estadi on no havia guanyat mai en partit de Lliga. Els blanc-i-blaus han sumat la tercera victòria de la temporada a domicili gràcies a un solitari gol de Gerard Moreno en el minut 80 i encadenen sis jornades sense perdre.

L'Alabès, que fa gairebé dos mesos que no suma un triomf com a local, ha sortit amb força i ha posat setge sobre la porteria de Diego López, que ha hagut d'intervenir per aturar dues rematades de Camarasa i Deyverson. Amb el pas dels minuts, els blanc-i-blaus s'han espolsat el domini dels vitorians i han tingut més la possessió però sense crear excessiu perill sobre la porteria de Pacheco. Tot i això, Reyes ha tingut l'ocasió més clara del partit amb un xut de falta des de la frontal que s'ha estavellat al travesser

Després d'un primer temps amb alternatives, la segona meitat ha estat molt més travada i molt més ensopida. El joc s'ha aturat per les nombroses faltes de tots dos equips en un duel intens però sense control. A l'Espanyol, Quique Sánchez Flores ha fet debutar amb el primer equip el jove migcampista del filial Óscar Melendo, que va donar molt bones sensacions en la final de la Supercopa de Catalunya contra el Barça al Nou Estadi de Tarragona.

Gerard Moreno falla un penal i acaba marcant

Deyverson, un autèntic corcó en l'atac local, ha vist com l'àrbitre li anul·lava un gol per fora de joc. L'Alabès ha anat perdent pistonada i en els últims 20 minuts, l'Espanyol s'ha abocat a l'atac i ha posat setge sobre la porteria de Pacheco. En el minut 79, el col·legiat ha xiulat un penal a favor dels espanyolistes un any després per unes mans d'Alexis dins de l'àrea. Gerard Moreno ha executat la pena màxima però Pacheco li ha endevinat la intenció i ha desviat el seu xut.

El davanter de Santa Perpèuta de la Mogoda ha esmenat l'errada anterior només un minut després i ha fet el 0 a 1 amb un bon cop de cap a la sortida d'un córner. Els últims intents de l'Alabès a la desesperada no han fructificat i l'Espanyol ha sumat un triomf molt important que li permet agafar aire per allunyar-se de la part baixa de la classificació.