Espanyol

L'Espanyol torna de les vacances per començar a preparar un inici del 2012 intens

L'Espanyol torna dimarts a la feina després de set dies d'aturada nadalenca per començar a preparar un mes de gener intens. Pochettino ha convocat tots els seus efectius disponibles per fer el primer entrenament després de les vacances, a partir de les sis de la tarda. Gairebé sense temps per pair els torrons, els blanc-i-blaus ja comencen a pensar en el primer repte del 2012, l'eliminatòria de vuitens de Copa davant el Còrdova -l'anada es juga el dia 5. Les mirades també estan posades en el primer derbi de la temporada davant el Barça, a Cornellà-el Prat, el diumenge 8, en la represa de la competició de Lliga. Els espanyolistes van marxar de vacances amb bones sensacions, després d'un triomf sobre el Celta (4-2).

Actualitzat
Adéu al 2011, un any de contrastos

El 2011 va començar els comiats de Víctor Ruiz, traspassat al Nàpols, i de Dídac Vilà, venut al Milan de la mà d'Adriano Galliani. Es perdien dos titulars d'una tacada en forma de vendes i, a continuació, es patia una allau de lesions sense precedents. Per molts, aquesta és la justificació de la caiguda lliure d'un equip que va acabar la primera volta a tres punts de la Champions i que va fer números de descens en la segona. El gol de Ponzio a La Romareda i les ocasions lamentades al mateix escenari van barrar definitivament la classificació per a Europa d'un equip que va finalitzar la Lliga vuitè amb 49 punts.

L'any 2011 ha vist les llàgrimes de la retirada d'un mite, Iván de la Peña, i l'adéu de l'Espanyol de periquitos de cor com David García, Coro o Javi Chica. Osvaldo, els seus gols i la seva metralladora, també han dit adéu. També s'han vist els traspassos de Callejón i Luis García, però és la venda del golejador argentí la que fa ha fet trontollar moltes estructures.

Definitivament, és l'any de l'impuls del planter, amb presentacions mediàtiques de jugadors que pugen al primer equip i la renovació de Mauricio Pochettino fins al 2014 com a confirmació que el que es porta és el de casa. Aquell acte de renovació va ser l'últim oficial d'un Daniel Sánchez Llibre que plegava després de catorze anys a la presidència. L'ha rellevat Ramon Condal, el seu home de confiança, segon màxim accionista del club i la persona que vol veure des del lloc d'honor de la llotja una gesta important del seu equip. De moment, l'any ha acabat destil·lant il·lusió, tant a la Lliga com a la Copa.
Anar al contingut