L'Espanyol suma el segon triomf consecutiu, més que vital, davant el Mallorca (3-2)

Tres punts vitals. Això és el que ha aconseguit l'Espanyol aquest divendres en l'inici de la segona volta. Davant del Mallorca, els d'Aguirre han complert i han sumat la segon triomf consecutiu per 3-2. Tot i que, després del gol de Simao, el Mallorca ha capgirat el resultat amb les dianes de Dos Santos i Javi Márquez. En la represa, els blanc-i-blaus han remuntat amb un gol de Verdú, de penal, i un de Baena.

D'entrada, Javier Aguirre ha sorprès amb Rui Fonte a l'onze titular, però només ha durat fins al descans, ja que l'ha substituït Longo.

L'Espanyol ha sortit amb convicció, intens. I ha trobat la recompensa en el minut 17, amb l'1-0. Simao ha avançat els blanc-i-blaus amb un gol de falta directa. L'ha ajustat tant que ha fet inútil el vol de Dudu Aouate. Baena, des de la distància, també ho ha intentat, després d'una recuperació al mig del camp, sense sort.

Un error d'Héctor Moreno ha deixat Giovani dos Santos sol davant de Kiko Casilla. El mexicà no ha desaprofitat el regal del seu compatriota per fer l'empat, passada la mitja hora. A quatre minuts del descans, Javi Márquez ha recollit un refús a la frontal i ha marcat el segon del Mallorca. Forlín ha desviat el xut del català.

L'Espanyol ha hagut de canviar la cara en la segona part. Els primers símptomes de millora han quedat clars amb un cop de cap d'Héctor Moreno que s'ha estavellat al travesser. En aquesta jugada s'ha lesionat el porter Aouate al genoll i no ha pogut continuar. L'ha substituït Rubén Miño.

Nunes ha perdut l'equilibri dins de l'àrea i ha comès un penal innecessari sobre Longo. L'ha transformat Joan Verdú, que ja ha fet sis gols aquesta temporada. Això sí, ha vist la cinquena groga i es perdrà el partit a La Romareda.

Entrat el tram final, el Mallorca s'ha quedat amb deu homes per l'expulsió de Luna, que ha vist la segona groga (80'). L'Espanyol seguia insistint i ha arribat el tercer. L'encarregat, Baena, que ha fet el 3-2 definitiu, que suposa una victòria importantíssima per a un Espanyol que va allunyant-se del descens, ara ja a la segona volta. És la segona victòria consecutiva de l'Espanyol i la tercera a casa. L'Espanyol dormirà catorzè amb 21 punts i el Mallorca marca el descens amb 17 punts. Finalment, Martin Petrov no ha debutat i l'estrena haurà d'esperar, tot i que ja té el trànsfer.