RCD Espanyol

L'Espanyol s'estrena amb una victòria il·lusionant davant el Getafe per 3-1

L'Espanyol ha començat la temporada amb una victòria convincent davant del Getafe per 3-1. Amb la tornada de la Lliga a Cornellà-el Prat, el temple blanc-i-blau torna a revelar-se com un escenari hostil per als visitants i aquest diumenge va ser el conjunt madrileny el que va patir l'efectivitat dels periquitos. Els de Pochettino van jugar a un nivell molt bo i dues dianes d'Osvaldo van obrir el camí del triomf espanyolista. El Getafe, adormit, es va veure afavorit per un gol en pròpia porteria de Galán, i va ser aleshores quan va pressionar de valent per buscar l'empat. L'Espanyol va saber patir, i ja a les acaballes el debutant Dátolo va sentenciar amb un contracop mortal.

Osvaldo no ha perdut l'instint golejador i continua sent el davanter resolutiu que va donar tantes alegries a l'Espanyol durant la segona volta de la temporada passada. El davanter argentí, procliu a convertir en gol qualsevol pilota que li cau als peus, no va trigar gaire a desenfundar el fusell i en el primer partit del curs va ser determinant perquè el conjunt blanc-i-blau sumés els tres primers punts.

Pochettino va plantar un equip força sòlid, amb Forlín i Javi Márquez al doble pivot i amb Verdú inspiradíssim en la creació. Malgrat els dubtes que pugui generar la línia defensiva perica, formada íntegrament pels del planter -Chica, Galán, Víctor Ruiz i David García-, l'Espanyol va sortir molt agressiu, amb una clara voluntat de dominar el contrincant. De mica en mica, però, el Getafe es va anar desempallegant de la pressió local i va igualar el partit. Parejo i Osvaldo van protagonitzar dues aproximacions perilloses, i poc després va ser Javi Márquez qui va obligar Ustari a intervenir i tot seguit va ser Cristian qui va haver de treballar a fons per aturar un xut de Gavilán.

Aquest intercanvi de cops va arribar a la fi en el minut 33, quan un letal contracop espanyolista va suposar l'1-0. Verdú va robar una pilota a Boateng al mig del camp, va assistir hàbilment Callejón i aquest, quan encarava sol la porteria madrilenya, va servir el gol en safata a un Osvaldo que només va haver d'empènyer la pilota al fons de la xarxa.

Patiment i victòria

Amb l'1-0, l'Espanyol va desplegar la seva millor cara i es va fer amo i senyor del partit amb Verdú canalitzant l'última passada i Callejón castigant el rival des de l'extrem. El Getafe va desaparèixer i encara va patir més en arribar del descans. Els deu primers minuts de la represa van ser un recital perico de futbol ràpid, domini en la possessió i seguretat defensiva. Enmig d'aquest festival, Osvaldo va aparèixer de nou en caçar una pilota morta a la frontal de la petita després d'un córner i va encarrilar el triomf amb el 2-0.

Era el minut 54 i el Getafe estava enfonsat. Res feia presagiar que l'Espanyol passaria penúries, però un atac aïllat dels de Míchel va obligar Galán a intentar refusar una centrada de Manu del Moral, amb tanta mala sort que el desviament va entrar a la porteria de Cristian.

El 2-1 va esperonar els madrilenys i l'Espanyol, atemorit, va endarrerir les línies. El Getafe va carregar aleshores el pes del partit i va posar setge a la porteria perica. Manu, Albín i, sobretot, un xut de Colunga que va acabar estavellant-se al pal van posar la por al cos a Cornellà-el Prat, però quan el partit agonitzava, enmig de la por i la incertesa va aparèixer de nou Callejón per donar una altra magnífica assistència perquè Dátolo, que havia entrat en el minut 68, sentenciés l'enfrontament amb el definitiu 3-1.

El Getafe aprèn la lliçó

El defensa central del Getafe, Rafael López "Rafa", reconeix que el seu equip "està fent alguna cosa malament" i ho justifica al·legant que "encara es troben pràcticament en pretemporada". Explica que després del partit, el planter i el cos tèctnic han analitzat i buscat possibles errors per tal de millorar el seu joc. Personalment, considera que han estat errades puntuals i que per això no s'ha pogut endur el partit.