Espanyol

L'Espanyol s'emporta un valuós punt del Vicente Calderón en un partit obert fins a l'últim segon (0-0)

Tots dos equips han pogut emportar-se els tres punts en un partit que ha estat obert fins al final. L'Atlètic ha començat més fort, però l'Espanyol ha plantat cara als de Simeone i ha tingut dues opcions clares de marcar

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

L'RCD Espanyol i l'Atlètic de Madrid buscaven una victòria amb diferents objectius: l'Atlètic de Madrid, amb la intenció de retallar punts amb els líders de la classificació, Barça i Madrid, que aquest dissabte han empatat el clàssic, i reactivar-se després d'una mala ratxa; l'Espanyol, amb la intenció de no deixar enrere la millor ratxa de la temporada. Al final, tots dos equips s'han hagut de repartir els punts (0-0).

Abans del partit, tots dos equips han fet un minut de silenci en honor a les víctimes de l'accident aeri del Chapecoense. El xiulet de l'àrbitre ha donat l'inici de la primera part, amb un Atlètic que ha començat el partit més fort que el conjunt de Quique Sánchez Flores. Els matalassers han tingut més la pilota i han creat més oportunitats de perill a la porteria blanc-i-blava. L'Espanyol ha capejat la situació sortint al contraatac, sense sort.

El primer xut dels pericos entre els tres pals i la primera ocasió de perill no ha arribat fins al minut 18, amb una rematada de Gerard Moreno que atura sense problemes Oblak. L'Atlètic ha dominat la possessió, però no els ha acabat servint de res, davant un Espanyol que ha sabut defensar bé la porteria fins al descans. Tot just abans, en el minut 42, ha arribat l'oportunitat més clara del partit. L'ha tingut Gerard Moreno, que s'ha quedat sol davant d'Oblak, però el porter de l'Atlètic li ha guanyat la partida.

En la represa, David López ha estat a punt d'obrir el marcador, després d'una sortida de córner (49'). Els de Sánchez Flores s'han començat a espavilar i a Oblak se li ha girat feina en la segona part. Baptistao ha tornat a estar a punt de marcar. El brasiler, però, sol davant del porter matalasser, ha tornat a fallar (60').

L'Atlètic de Madrid també ha fet de les seves i ha fet treballar Diego López. La pilota, xutada per Gabi, l'atura el porter i Griezmann, que no encerta, fa que la pilota es passegi per la línia de gol (65'). El partit, totalment obert, s'ha pogut decantar per a qualsevol de les parts.

Griezzman ho ha tornat a intentar, en el minut 83, però la falta de contundència en el xut fa que Diego López no tingui problemes a aturar-la. Els últims minuts han estat d'infart i Griezzman l'ha tornat a tenir, i ha enviat la pilota al travesser (87').

Al final, un empat sense gols. L'Espanyol ha aconseguit refermar la seva defensa i suma vuit partits consecutius sense perdre en la Lliga.