Espanyol

L'Espanyol s'apunta al 'darderisme' amb un triomf solvent sobre el Vila-real (3-1)

Els de Rubi fan gaudir el públic i derroten el Vila-real per primer cop a l'RCDE Stadium, amb gols d'Hernán, Darder i Piatti

Oriol VidalActualitzat

Més de 20.000 espectadors a les grades, ganes de col·locar-se en places europees i Rubi ha tocat fitxa contra els groguets, amb la presència d'Hernán Pérez per Baptistao i el retorn cantat a l'eix de la defensa de David López al costat d'Hermoso. Gerard Moreno ha estat aplaudit en el seu retorn, però el gran protagonista en els primers minuts ha estat l'altre 7, Borja Iglesias, que ha demanat penal als 50 segons i un minut més tard ha vist com Asenjo salvava el seu gol, després d'una bona assistència de Darder. Cap problema: als 6 minuts, una jugada exquisida dels periquitos ha generat el primer gol del duel. Sortint al toc des de darrera per generar una contra de manual: Darder, Roca i Javi López han participat en la gènesi, Borja s'ha desfet dels dos centrals i la seva assistència l'ha resolt Hernán Pérez amb un toc sublim aixecant la pilota suaument sobre la sortida agònica d'Asenjo. Una diana preciosa.

El del paraguaià ha estat el primer gol encaixat fora pel Vila-real aquest curs i ben aviat en podrien haver arribat més, perquè l'equip de Rubi ha jugat en mode cicló durant el primer quart d'hora: Granero, Sergio García i, sobretot, Borja Iglesias han disposat d'ocasions molt clares per col·locar la golejada en el marcador. Però de nou els blanc-i-blaus han tingut mala punteria; en especial, Borja, que ha desaprofitat fins a tres cara a cara amb Asenjo: un li ha aturat el porter (13'), a l'altre li ha quedat el control llarg (15') i en el tercer ha acabat xutant a l'exterior de la xarxa (18'). El RCDE Stadium s'ho ha passat molt bé, però alhora ha maleït el fet de no matar el partit.

Calleja veia el seu equip desbordat i ha ordenat pressionar més amunt. Ekambi ha donat senyals de vida als 21 minuts i també ho ha fet Gerard, en una acció ben trenada que primer ha salvat Diego i després Roca, que ha refusat a l'àrea petita el xut de Fornals. L'Espanyol, però, no ha parat de generar perill amb molta precisió i verticalitat, però sense acabar de rematar les jugades. Borja ha reclamat un segon penal en el minut 28, per una agafada de Víctor Ruiz, però el VAR aquesta tarda ha estat dur amb els de Rubi. Just en el 45, el camerunès Ekambi ha rematat en la continuació d'una jugada que havia començat amb fora de joc del camerunès. Del festival de joc, a encaixar el primer gol a casa i haver de tornar a començar.

La represa ha estat presidida per la igualtat. L'Espanyol ha seguit assetjant Asenjo amb xuts de Javi López (51') i Dídac (55') i una rematada de cap de Darder que ha marxat un pèl alta (58'), però el Vila-real ha activat Fornals i ha començat a exigir la defensa de l'Espanyol, castigada per les grogues que han vist al primer temps David López i Hermoso. Com a antídot, Rubi ha tret Melendo per Granero, mentre que els groguets han tret Bacca per Ekambi. Ha tingut més trena el conjunt de Rubi, que en una combinació de primeres ha trobat Sergio, que ha relliscat a l'hora d'impactar el xut. I als 76 minuts, de nou ha calgut lamentar una mala rematada de Borja, que ha de cap ha desaprofitat una gran centrada de Sergio. Piatti i Baptistao han entrat per Hernán i Borja. I l'efecte ha estat instantani: en la primera acció que Melendo ha pogut rumiar, ha acabat generant una jugada que ha acabat amb passada de la mort perquè Darder creués perfectament a la xarxa. 2-1, premi merescut per a l'Espanyol..., que ha corroborat involuntàriament després Gerard Moreno, que no ha sabut superar Diego López després de quedar-se també tot sol per penalitzar una errada de David López.

Baptistao, amb un gran esprint des del mig del camp, s'ha fabricat el tercer, però la mà d'Asenjo ha tornat a intervenir. Però el final feliç periquito era innegociable. En l'afegit, Sergio ha vist la diagonal de Darder i l'argentí ha sentenciat la mala tarda de la defensa dels de la Plana Baixa. Gran triomf: aquest Espanyol mira cap amunt.