Futbol

L'Espanyol s'acosta a la permanència després de derrotar l'Atlètic de Madrid amb solvència (3-0)

Un molt bon Espanyol va fer aquest diumenge un pas important per assegurar-se la permanència. Abrigat per la fortalesa que li atorga Cornellà-el Prat, el conjunt blanc-i-blau va derrotar l'Atlètic de Madrid per 3-0 gràcies als gols de Víctor Ruiz, Osvaldo i Iván Alonso en la segona meitat. Els blanc-i-blaus van dominar l'enfrontament amb comoditat i van gaudir de nombroses ocasions, i només l'encert de De Gea va evitar una golejada més àmplia davant d'un rival que sembla més centrat en els seus compromisos a la Copa i la Lliga Europa.

Actualitzat
El millor Espanyol en moltes jornades va oferir aquest diumenge davant l'Atlètic el partit més complet que es recorda aquesta temporada. Pel resultat, òbviament, però també per la imatge exhibida.

L'equip de Pochettino va ser un conjunt molt sòlid en tots els aspectes: en defensa, no va concedir pràcticament ocasions al rival i va estar sempre atent i segur. En atac, va ser capaç de generar moltíssimes ocasions i va anar sempre de cara a barraca amb una actitud i un futbol encomiables. En conjunt, els blanc-i-blaus van ser incisius i sòlids, amb Callejón i Osvaldo com a homes més destacats. Així s'entén que l'Espanyol hagi superat l'Atlètic de Madrid còmodament i generant únicament un dubte: per què els periquitos no són capaços de jugar a aquest nivell quan ho fan lluny de Cornellà-el Prat?

I és que els periquitos podrien haver acabat el primer temps amb un resultat més que generós si no hagués estat per l'afortunat De Gea, que va aturar dues ocasions molt clares d'Osvaldo a boca de canó. Després, Ayza Gámez va perdonar un penal comès sobre l'argentí, que encara abans del descans va tornar a desaprofitar una clara oportunitat.

Arriben els gols

Tot aquest esforç, però, va tenir recompensa només iniciar-se la segona meitat, quan Víctor Ruiz va inaugurar el marcador en rematar des de terra una pilota desviada per Luis García a centrada de Callejón. L'1-0 va esperonar els locals i l'Espanyol, amb Verdú entrant en lloc d'un bon Marqués, va continuar carregant contra la porteria madrilenya.

En el minut 67, Osvaldo va veure finalment la llum i va anotar el 2-0. El davanter va caçar amb el cap una magnífica centrada d'un inspirat Callejón des de la dreta i va donar tranquil·litat als periquitos. Amb aquest resultat, l'Espanyol va abaixar una mica el seu ritme i l'Atlètic, que fins al moment no havia fet res, va trepitjar per primer cop l'àrea de Kameni.

Agüero, que havia començat a la banqueta demostrant que tant Quique Sánchez Flores com els seus jugadors pensen més en les semis de la Lliga Europa i la final de Copa, va tenir dos cara a cara amb Kameni, però en el primer xut va rematar desviat i en el segon es va topar amb una gran aturada del camerunès. 

El partit semblava sentenciat. Osvaldo va forçar la cinquena targeta groga per no perdre's el derbi amb el Barça després del pròxim compromís de l'Espanyol, que és al camp del Racing de Santander. I quan tot estava dat i beneït Luis García va assistir Iván Alonso i l'uruguaià, sol davant de De Gea, va enviar el seu xut al pal, però va ser a temps de caçar el refús i marcar a plaer el definitiu 3-0.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut