Espanyol

L'Espanyol remunta en tres minuts i s'imposa al Betis en un final d'infart (2-1)

Al minut 87 l'Espanyol perdia per 0-1 per un gol de penal transformat per Rubén Castro, però Javi Fuego, primer, i José Antonio Reyes, després, han capgirat el marcador fent embogir el RCDE Stadium

Oriol LlachActualitzat

L'Espanyol ha inaugurat la 29a jornada de la Lliga amb una victòria davant del Betis (2-1) i se'n va a dormir acariciant la tan somiada zona europea.

Els blanc-i-blaus han sortit molt forts i molt concentrats, monopolitzant la possessió de la pilota i obligant els andalusos a replegar-se per frenar les envestides dels pericos. Només començar, Víctor Sánchez ha enviat una canonada des de fora de l'àrea que ha obligat Adán a fer una intervenció de molt mèrit. Als homes de Quique Sánchez Flores, però, els ha faltat una mica d'encert en la culminació de les jugades, mentre que, de mica en mica, els verd-i-blancs han anat guanyant confiança i han equilibrat forces. Rubén Castro ha xutat una falta molt perillosa, just a tocar de l'àrea, però Diego López, una vegada més, ha fet fàcil el que és difícil i ha aturat sense problemes.

Als pocs minuts de la segona part, José Antonio Reyes ha subtstituït Felipe Caicedo i part de l'afició local li ha dedicat uns sonors xiulets en senyal de protesta pel baix rendiment de l'equatorià en el terreny de joc.

Diego Reyes ha tingut el primer gol dels pericos en el seu cap, rematant un llançament de falta molt ben col·locat, però Adán ha tornat a treure unes mans providencials per evitar-ho.

La polèmica del partit ha arribat a la recta final quan Toni Sanabria ha caigut a l'àrea petita i l'àrbitre ha interpretat que Javi Fuego l'ha escombrat pel què ha xiulat penal. Rubén Castro ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima.

A les acaballes del partit, al minut 87, Javi Fuego ha rematat, amb tot, una assistència de Gerard Moreno enviant la pilota al fons de la porteria. Ha estat un gol carregat d'èpica que ha donat aire als blanc-i-blaus, una dosi extra de motivació que ha llençat l'Espanyol a l'atac a la caça d'una victòria a la que no estava disposat a renunciar i, en el minut 90, José Antonio Reyes ha fet embogir el RCDE Stadium amb un golàs per tot l'escaire que donava la victòria definitiva als pericos.