L'Espanyol reacciona tard contra l'Eibar (1-2) i comença el 2015 amb derrota

Els de Sergio González no han pogut aconseguir la tercera victòria consecutiva en la Lliga i perden una bona oportunitat per apropar-se a les places europees. L'Eibar, amb dos gols en quatre minuts, ha posat el partit molt coll amunt. El gol de Caicedo en el 80 ha estat insuficient per poder capgirar el resultat.

Amb les baixes per sanció de Lucas Vázquez i Stuani, Sergio ha optat per avançar Arbilla a la posició d'interior dret i col·locar Javi López al lateral. A l'altra banda, l'esquerra, Paco Montañés ha entrat en l'equip en substitució d'un altre dels absents per lesió, Salva Sevilla. Amb aquest onze, l'Espanyol ha portat el pes del partit, però li ha costat generar perill contra un Eibar que ha demostrat per què és un dels equips revelació de la Lliga.

Manu del Moral ha protagonitzat els dos primers avisos del conjunt visitant. En el minut 10, després d'una paret amb Capa, ha enviat la pilota fregant el pal amb una rematada amb l'exterior. I, en el 20, ha obligat Kiko Casilla a una bona intervenció amb un xut molt potent des de la frontal. Els blanc-i-blaus només han pogut aproximar-se amb un xut d'Arbilla que ha sortit a l'esquerra de la porteria d'Irureta i un intent de vaselina de Víctor Sánchez després d'un refús de punys del porter basc.

Xiulets al Power8

L'Eibar s'ha trobat cada cop més còmode sobre el terreny de joc i, en només quatre minuts, ha noquejat l'Espanyol. Manu del Moral ha fet el 0 a 1 després d'una gran jugada personal de Saúl Berjón per la banda esquerra que ha acabat amb passada de la mort. I, en el 37, i mentre els locals encara miraven de pair el cop, Eneko Bóveda, amb un cop de cap en un córner, ha fet el el segon. Piovaccari, que ha intentat tocar la pilota amb una tisora, ha pogut despistar Casilla.

El partit s'ha espessit encara més. Només Sergio García, amb accions aïllades, ha portat cert perill a l'àrea basca, però sense cap oportunitat clara. El públic del Power8 ha acomiadat l'equip amb xiulets mentre els jugadors marxaven cap al túnel de vestidors al final de la primera meitat.

Reacció insuficient

Al descans, Sergio González ha fet un pas endavant i ha donat entrada a Jairo en el lloc de Javi López, però a l'equip li ha costat reprendre la dinàmica del partit. De fet, les dues primeres aproximacions de la represa han estat dels visitants. Saúl, de volea, i Piovaccari, amb un gol ben anul·lat per fora de joc, han tornat a inquietar els aficionats espanyolistes. Només Arbilla, amb un cacau des de la frontal sobre el bot, ho ha provat, però ha topat amb una gran estirada d'Irureta.

L'Eibar ha anat reculant per conservar l'avantatge i ha facilitat les coses a l'Espanyol en l'últim tram de matx. Arbilla ha tornat a provar-ho amb una falta directa i, ja en el minut 67, Fuentes no ha arribat a connectar amb contundència una centrada de Víctor Sánchez per la banda dreta. Caicedo, que en el 75 ja havia avisat amb un cop de cap al travesser, ha fet l'1 a 2 en el 80. L'equatorià ha rematat una falta servida per Arbilla.

Després del gol, el partit ha embogit i s'han vist oportunitats a totes dues àrees. L'Eibar no ha sentenciat a la contra i l'Espanyol ho ha intentat a la desesperada amb pilotes llargues a l'esquena de la defensa. Sergio García ha rematat de cap a l'àrea petita, però no ha trobat porteria. I, en l'afegit, els bascos han pogut refusar una jugada embolicada després d'una mala sortida d'Irureta. La derrota deixa els blanc-i-blaus al mig de la taula: desens, amb 20 punts.