Espanyol

L'Espanyol perd el coliderat amb polèmica (2-1)

Un gran Espanyol acaba concedint la remuntada d'un Sevilla afavorit per un arbitratge molt casolà de Jaime Latre

Oriol VidalActualitzat

Trepidant primera part al Pizjuán. Per si al partit no li faltaven atractius, la desfeta del Barça al Camp Nou posava el coliderat a tocar: "només" calia guanyar al Sevilla de Machín. I els de Rubi, com en tots els partits d'aquesta Lliga, han tornat a oferir un recital de personalitat i saber estar sobre el camp. Rosales i Melendo han entrat a l'onze per Javi López i Baptistao. I els canvis, sobretot al mig del camp, s'han deixat notar, perquè la teranyina creativa que han format Roca, Darder, Granero, Melendo i Sergio García ha desarticulat la trinxera del Sevilla. Els de Machín, això sí, sempre han replicat, en un duel d'anada i tornada d'un ritme molt alt. I fins i tot amb accions al límit, com una coça amb els tacs del Mudo Vázquez al pit de Darder que Jaime Latre ha deixat només en groga.

Per a l'Espanyol, les ocasions han arribat per part de Sergio García (inspiradíssim en els controls orientats), Granero (amb un llançament de falta, massa alt) i Borja Iglesias (amb una rematada de cap massa creuada). Però el Sevilla, ràpid a la contra, ha constestat amb insistència, tot i que ha acabt topant-se sempre amb un immens Diego López. El porter gallec ha salvat l'Espanyol en els intents de connexió entre Sarabia i André Silva, amb algunes estirades de luxe, i també un gran xut de Navas. I la màgia del conjunt català ha fet fortuna en el minut 38. Dídac ha ensumat el moviment de Sergio García entre línies, el del Bon Pastor ha perllongat perfecte per a Darder i la seva passada de la mort al primer pal l'ha embocat el Panda, que no desaprofita el bambú dels seus companys. Setè gol de Borja Iglesias, absolutament en vena, i quarta visita marxant als vestidors per davant en el marcador per als de Rubi, sempre sostinguts per la millor versió de Diego sota pals.

Ben Yedder ha entrat al terreny de joc per Promes per inspirar l'atac local, però la represa s'ha encetat amb una jugada caligràfica dels blanc-i-blaus que ha acabat amb una rosca de Granero que ha salvat Vaclik amb un gest espectacular. A l'hora de partit, segon avís català, després d'una conducció de Melendo que ha acabat amb una etzibada seca de Borja que ha rebutjat el porter txec com bonament ha pogut. Els de Machín han embrutat el joc per poder reaccionar i s'han vist accions molt lletges de Sarabia sobre Didac, de Mercado a Borja i de Banega sobre Melendo. Però fins al minut 70, no han passat d'una centrada de Navas que ha rematat André Silva en situació forçada. En el 72, però, el cop: Granero ha fallat amb estrèpit en la marca d'un còrner i ha marcat Mercado. Tot han estat desgràcies des d'aleshores: l'àrbitre i el VAR han passat per alt una possible penal de Mercado a Sergio García (ni tan sols s'ha revisat, quan l'acció plantejava dubtes) i, a més, s'ha lesionat Sergi Darder, quan Rubi acabava de substituir Melendo per Leo Baptistao.

Diego López ha tornat a salvar el gol de Ben Yedder a deu minuts del final. L'Espanyol no s'ha arronsat a la contra, a través de la velocitat de Baptistao. Sergio García ha fregat el gol amb un fort xut desviat per Vaclik, en una opció boníssima i a tres minuts del final, Ben Yedder gairebé ha trencat la creueta amb una canonada. I en el minut 88, la remuntada hispalenca: passada en profunditat de Banega i ara sí, Ben Yedder, ha superat Diego amb un toc subtil. 2-1 quan el duel ja moria. Un dur revès final, després d'un partit d'equip gran de tot l'Espanyol. Les protestes de Rubi a Jaime Latre pels "detallets" del partit no han servit per res.