Hernán Pérez i Mikel Balenziaga lluiten per una pilota (EFE)
Espanyol

L'Espanyol perd davant d'un Athletic Club que ha sabut aprofitar les ocasions i que suma la cinquena victòria consecutiva (2-1)

Els blanc-i-blaus, tot i fer un bon partit, no han pogut batre un Athletic Club que ha sabut aprofitar les ocasions i que s'apunta la cinquena victòria consecutiva. Els lleons han guanyat els de Sergio González amb dos golassos de Williams i Raúl Garcia; Hernán Pérez ha marcat pel conjunt "perico"

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

L'RCD Espanyol ha perdut a San Mamés contra un fort i pràctic Athletic Club, que ha aprofitat les dues ocasions clares del partit per marcar (2-1). Tots dos equips han optat més per les pilotes llargues que no pas per l'el·laboració de jugades en atac.

El primer gol del partit, un golàs, d'Iñaki Williams, ha arribat molt d'hora, al minut 9. Williams ha convertit la primera ocasió del matx, aprofitant una pèrdua de pilota de l'Espanyol al mig del camp (1-0).

L'equip local ha fet una bona pressió imposant el seu físic per sobre dels blanc-i-blaus. A mida que avançaven els minuts l'Espanyol ha començat a destacar, però sense gaire continuïtat ni jugades clares, davant la bona disposició dels jugadors bascos. La primera arribada perica ha estat al minut 12. Caicedo aguanta i obre a banda, centra Víctor Alvarez, i Hernán Pérez no arriba a tocar la pilota per poc.

Davant els problemes per superar rival, l'Espanyol ha optat pel joc directe i centrades llunyanes, amb un joc molt poc efectiu. Els bascos tampoc han aconseguit trobar forats en atac per marcar el segon abans del descans.

A la repressa, quan semblava que el partit seguia el mateix guió, l'Espanyol ha sorprès la defensa de l'Athletic Club amb un golàs. Hernán Pérez busca la paret amb Víctor Sánchez i empala la pilota al fons de la porteria (1-1, minu 51). Després de l'empat el partit s'ha anat escalfant i endurint progressivament, i el col·legiat Undiano Mallenco no ho ha sabut parar. L'Athletic ha estat més murri i s'ha avançat en el marcador amb un gol que ha sorprès els centrals i també el porter, Pau López. Susaeta fa una centrada molt aèria que remata perfectament, d'esquenes i de cap, Raúl Garcia, dins de la porteria perica (2-1).

Els lleons, molt pràctics, han tret petroli de dues accions molt puntuals que han acabat dins la porteria davant d'un Espanyol que ha fet un bon partit, però que ha topat contra la bona defensa de l'Athletic, que els ha sabut frenar.

Amb aquesta derrota l'Espanyol és un dels equips, juntament amb el cuer, el Llevant, que ha encaixat més gols en el que portem de Lliga, 23.