Pablo Piatti es lamenta durant el derbi disputat al Camp Nou (EFE)
Espanyol

L'Espanyol notificarà a la Lliga els insults que van rebre els seus jugadors durant el derbi al Camp Nou

El club blanc-i-blau assegura que la motivació és poder lluitar de manera efectiva contra l'odi i la violència a què els dos grans clubs de Barcelona estan dedicats

Actualitzat

L'Espanyol ha anunciat que notificarà oficialment a la Lliga de Futbol Professional els insults i càntics ofensius que van rebre els seus jugadors a l'última jornada durant el derbi al Camp Nou.

En l'informe que va redactar la Lliga, només es recollia el crit de "Periquitos, bastardos", quan la llista d'insults dedicats a l'Espanyol des de la grada d'animació del Camp Nou va ser molt més extensa.

El club blanc-i-blau assegura que la motivació és poder lluitar de manera efectiva contra l'odi i la violència a què els dos grans clubs de Barcelona estan dedicats.

Aquest és el comunicat íntegre que ha fet públic l'Espanyol:

Havent-se conegut l'informe que LaLiga ha adreçat als Comitès de Competició i Antiviolència de la RFEF, el RCD Espanyol vol fer públiques les següents consideracions:

- Lamentem enormement que dels greus, múltiples i repetits càntics i insults contra la nostra entitat i els nostres jugadors proferits en el partit FC Barcelona – RCD Espanyol de dissabte passat aquest informe incomprensiblement només en ressenyi un de tots ells.

- Entenem que hi ha estadis, com el RCDE Stadium, on l'animació és molt destacada i la facilitat per detectar càntics i insults molt major que en estadis més silenciosos com el del FC Barcelona, però el conjunt dels greus, múltiples i repetits càntics i insults que van produir-se dissabte passat van ser escoltats per tots els presents i són d'evident coneixement públic.

- En aquest sentit, el RCD Espanyol sol·licita a LaLiga que, per una vertadera lluita contra la violència, l'odi i la discriminació, s'actuï amb total rotunditat contra aquestes actituds i, per tant, amb plena exactitud en els informes i denúncies. Entenem que només d'aquesta manera es podrà actuar realment contra les lamentables actituds de les grades d'animació que no respectin les lleis i els reglaments vigents.

- Per tot l'expressat anteriorment, el RCD Espanyol notificarà de forma oficial a LaLiga el conjunt real d'insults i càntics que van haver de patir els nostres jugadors i la nostra entitat. Ho tramitarem amb l'única i clara voluntat de poder contribuir a una efectiva lluita contra l'odi i la violència en la qual els dos grans clubs de Barcelona, així com la totalitat d'entitats del futbol professional espanyol, hi estem dedicats i responsabilitzats.

Anar al contingut