Espanyol

L'Espanyol no pot sorprendre un solvent Reial Madrid en el primer partit oficial a Cornellà-El Prat (0-3)

L'Espanyol no ha pogut oferir una victòria a la seva afició en l'estrena oficial a la Lliga de l'estadi de Cornellà-El Prat. Els blanc-i-blaus ho han intentat però no han tingut cap oportunitat davant la capacitat golejadora del segon projecte galàctic de Florentino Pérez. El Madrid, amb Kaká com a director d'orquestra i Cristiano Ronaldo d'inici a la banqueta, s'ha imposat per 0-3. El brasiler, el millor dels blancs sobre una gespa impracticable, ha donat els dos primers gols, a Granero i a Guti. El tercer l'ha fet, al temps afegit, Cristiano Ronaldo.

Abans de començar el partit, a l'estadi de Cornellà-El Prat, hi ha hagut un sentit homenatge a Dani Jarque, el capità espanyolista, que va morir, aquest estiu, el 8 d'agost, en la concentració de l'equip a Itàlia. Els jugadors han fet una rutllana en la zona del camp que ocupava Jarque, el centre de la defensa. L'afició blanc-i-blava, que ha omplert les graderies de gom a gom en el primer partit oficial a l'estadi, li ha dedicat un mosaic amb el lema "No t'oblidarem".

A les files blanc-i-blaves, ha debutat Forlín, mentre que les rotacions han deixat els madridistes Cristiano Ronaldo, Raúl i Lass a la banqueta. Només començar, gran ensurt per als locals, una rematada a boca de canó de Metzelder, que ha anat a fora. Els blanc-i-blaus no s'han deixat intimidar i han respost amb una rematada de Moisés, que ha salvat de forma miraculosa Iker Casillas. Poc després, Joan Verdú ho ha provat amb un xut llunyà, que ha sortit per sobre del travesser.

Ha quedat ben palès que la gespa no està en bones condicions, ja que s'ha aixecat en moltes zones del camp. Ni Verdú ni Tamudo han pogut aprofitar una errada de Casillas, una acció que ha provocat la desesperació de Mauricio Pochettino.

Una mà excel·lent de Kameni ha evitat que Marcelo pogués marcar. Però a la jugada següent, en el minut 39, el Madrid sí que ha pogut inaugurar el marcador, per mitjà de Granero, després de fer una esplèndida paret amb Kaká. El jugador blanc ha volgut dedicar el seu gol al desaparegut Dani Jarque. I abans del descans, encara una altra oportunitat per a l'Espanyol, un xut de Moisés, que ha sortit fregant el pal.

A la represa, Pochettino ha buscat la reacció del seu equip amb l'entrada de Coro i De la Peña, que de seguida ha donat mostres del seu talent. Poc després, Cristiano Ronaldo també ha entrat al camp en el minut 65 i ha estat rebut amb una sonora xiulada. A mesura que han anat passant els minuts, l'Espanyol ha començat a acusar el desgast físic i el Madrid s'ha fet amo i senyor d'un partit que Guti ha deixat sentenciat amb el 0 a 2 en el minut 77. El capità madridista ha aprofitat una gran jugada de Kaká per enviar la pilota al fons de la xarxa de Kameni. I, ja en el temps de descompte, Cristiano Ronaldo encara ha tingut temps per establir el definitiu 0 a 3 amb un xut creuat que ha entrat entre les cames del porter camerunès.