Hernán Pérez,en una imatge d'arxiu (EFE)
Espanyol

L'Espanyol no pot passar d'un discret empat davant de l'Athletic Club (0-0)

Els pericos han tingut moltes iniciatives en atac, però no han aconseguit trencar el mur defensiu dels bascos

Oriol LlachActualitzat

Després de la victòria davant del Betis a domicili, els pericos han saltat a la gespa de Cornellà-el Prat amb l'objectiu d'oferir el primer triomf a l'afició a casa. El rival, l'Athletic de Bilbao, no ha estat un os fàcil de rosegar, especialment, després de la contundent victòria per 5-3 contra el Genk en l'Europa League.

D'entre els gairebé 29.000 pericos que omplien les graderies de l'estadi, un espectador de luxe, Osvaldo, un dels davanters que ha donat més alegries a l'Espanyol en els últims anys.

L'Espanyol ha dominat durant la primera part davant d'un Athletic de Bilbao que ha sortit molt defensiu. Els bascos han cedit tota la iniciativa en atac als pericos i s'han quedat replegats a l'espera de qualsevol aproximació a l'àrea. Hernán Pérez ha tingut les dues ocasions més clares dels blanc-i-blaus abans d'arribar al descans, però en la primera li ha faltat punteria i, en la segona, una mà providencial de Kepa Arribazabalaga ha evitat la primera diana de l'Espanyol.

En la represa, l'Athletic ha reforçat l'estratègia defensiva, ha enviat al vestidor Aduritz i ha deixat Iñaki Williams com a única referència en atac, mentre que Quique Sánchez Flores ha apostat per tot el contrari i ha substituït Piatti per Caicedo, amb tota la pólvora a sobre de la gespa.

En les acaballes del partit, Gerard Moreno ha tingut el gol al cap amb una gran rematada a boca de canó que Arribazabalaga ha blocat amb solvència.

Però el partit s'ha mantingut del tot igualat fins al darrer minut, malgrat els esforços dels homes de Quique Sánchez Flores per aconseguir el que hagués estat una victòria vital per injectar la dosi definitiva de confiança en el nou projecte blanc-i-blau.