Futbol

L'Espanyol intentarà burxar en la crisi del València per sumar la primera victòria de l'any

Les baixes obligaran Quique a experimentar amb l'onze titular, i Voro es troba davant del repte de reconstruir l'equip per segona vegada aquesta temporada

Actualitzat

El RCD Espanyol vol convertir-se en un nou mal de cap per al València CF, que passa moments d'autèntica crisi flirtejant amb el descens a la Lliga, eliminat contundentment de la Copa pel Celta de Vigo i encara amb el record de les dimissions de peces importants en l'organigrama tècnic. Tot apunta a que l'equip de Quique Sánchez Flores pot allargar el seu bon moment i treure un resultat positiu de Mestalla aquest diumenge (12.00).

El conjunt català va començar l'any amb un empat contra el Deportivo i desitja signar el primer triomf. Durant la setmana, el vestidor ha advertit del potencial del València, que continua sent un grup amb molt talent individual. Els futbolistes assumeixen que el rival es juga la vida i suposen que l'afició "txe" els donarà un suport absolut. No ho veuen gens fàcil, i la història també els pot donar la raó: fa deu anys que l'Espanyol no guanya a Mestalla.

L'entrenador recupera en la convocatòria el porter Diego López, que ha superat la ferida al genoll dret. El lateral esquerre Rubén Duarte i el davanter Álvaro Vázquez, tots dos descartats en l'anterior partit de Lliga per decisió tècnica, també tornen a la convocatòria.

D'altra banda, hi ha un capítol de baixes important: Víctor Sánchez i Felipe Caicedo, tots dos malalts, no han viatjat. Pablo Piatti tampoc és a la llista, a causa de la "clàusula de la por" que el València va imposar en el tracte de cessió al Espanyol. I Baptistão segueix al marge.

El conjunt valencianista, per la seva banda, es veu a un punt de la zona vermella, però intenta trobar el revulsiu que li permeti agafar aire i tenir més confiança. L'entrenador, Salvador González 'Voro' , ha estat confirmat aquesta setmana fins a final de temporada. El València no guanya al seu estadi des del 22 de setembre, i ho va fer precisament amb Voro a la banqueta, de forma interina, després de la destitució de Pako Ayestarán. Després va arribar Cesare Prandelli, que va dimitir per Nadal.

Voro haurà de tornar a reconstruir l'equip, ja que Eliaquim Mangala està sancionat i Rodrigo Moreno no tornarà a jugar en els pròxims tres mesos per una fractura al turmell dret. Les bones notícies li arriben de part d'Ezequiel Garay i de Joao Cancelo. El central torna després de més d'un mes de baixa, mentre que el lateral ja ha complert el partit de sanció que tenia. Vinícius Araújo, a més, s'estrena en una convocatòria de Lliga després de marcar dijous passat en Copa contra el Celta.

Diego Alves serà el porter titular en una defensa formada per Martín Montoya i José Luis Gayà, Garay i Aderllan Santos. Al centre del camp, Mario Suárez ocuparà el pivot defensiu amb Enzo Pérez i Dani Parejo com a acompanyants. Si finalment Voro decideix no forçar Garay, Suárez tornaria al centre de la defensa i Carlos Soler seria titular al mig. D'altra banda, Luis Nani recuperarà la titularitat i Cancelo avançarà la posició a l'interior dret. Munir substituiràl el lesionat Rodrigo Moreno a la punta d'atac.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut