Espanyol

L'Espanyol inicia els tràmits perquè l'estadi de Cornellà-el Prat pugui acollir concerts musicals

Dimarts que ve es compliran sis mesos de la inauguració de l'estadi de Cornellà-el Prat i l'Espanyol vol treure el màxim rendiment de les instal·lacions. Per això, el club blanc-i-blau ja ha posat el seu estadi a la disposició de les promotores per organitzar grans concerts. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, l'Espanyol té més d'una promotora musical interessada en l'estadi de Cornellà-el Prat per organitzar-hi un gran concert aquest estiu. L'objectiu no és altre que fer caixa: llogar les instal·lacions a una gran promotora i guanyar uns diners extres. L'Espanyol ja fa temps que hi treballa i ja ha iniciat els tràmits pertinents per aconseguir els permisos necessaris.
L'Espanyol té molt clar que vol esprémer al màxim Cornellà-el Prat i sap que els concerts de masses són una bona font d'ingressos. A més el club sap que l'estadi de Cornellà-el Prat és molt llaminer per a moltes promotores, bàsicament perquè aporta un aforament molt interessant i que no es troba a cap altra instal·lació a Catalunya. Deixant de banda el Camp Nou i l'Estadi Olímpic de Montjuïc, amb capacitat per a 85.000 i 65.000 espectadors, respectivament, Cornellà-el Prat ocuparia l'espai intermedi entre aquestes dues instal·lacions amb un aforament per a 40.000 espectadors, i supera de llarg altres recintes com el Palau Sant Jordi o el Pavelló Olímpic de Badalona.

L'Espanyol calcula que el nou estadi, convertit en un gran escenari musical, té capacitat per a 40.000 persones, el mateix aforament que té l'estadi per a partits de futbol. En un concert els espectadors també són a la gespa, però el que es guanya per aquesta banda es perd amb la col·locació de l'escenari en un dels gols.

En els grans recintes esportius, és la Generalitat, i en concret el departament de jocs i espectacles, qui fixa l'aforament d'un estadi per a un concert. El club encarrega primer un informe a una enginyeria especialitzada, que analitza les instal·lacions. Aquest informe és estudiat pel departament de jocs i espectacles que, alhora, encarrega un altre informe a Bombers. Bombers estudia sobretot les possibles vies d'evacuació i dóna el vistiplau final fixant una xifra d'espectadors recomanada. Aquests tràmits l'Espanyol ja els ha iniciat, però des del club es confia en què es fixin els 40.000 espectadors d'aforament.

L'Espanyol, doncs, treballa per poder oferir un gran concert a Cornellà aquest estiu. El vicepresident de patrimoni, José Luis Perelló, ha anunciat a Catalunya Ràdio que aviat poden haver-hi notícies.

Quan un club organitza un concert hi ha diverses fórmules: llogar el recinte i donar les claus perquè la promotora faci i desfaci, com és el cas de l'Atlètic de Madrid amb el Calderón, o organitzar l'espectacle de la mà de la promotora, com ho fa el Barça. El club blaugrana ho controla tot per evitar possibles desperfectes a les seves instal·lacions. El Barça cobra pel lloguer, es queda un paquet d'entrades per vendre-les als seus socis i s'assegura el canvi de la gespa per part de la promotora.

L'Espanyol vol una organització compartida. Ha fet saber a les promotores interessades que la seva condició és participar en l'organització, i així controlar millor el bon ús de la instal·lació. Amb el tema de la gespa també es té clar que s'exigirà una clàusula perquè la promotora musical en pagui una de nova en cas que calgui.

Una capacitat per a 40.000 espectadors és sinònim d'un gran concert i aquest any ja han anunciat que faran gira grans artistes internacionals com Robbie Williams, Shakira, Bon Jovi o Mark Knofler, entre d'altres. L'Espanyol té clar que ha de treure màxim rendiment a l'estadi. Des de la seva inauguració ja s'han llogat les instal·lacions per a 12 esdeveniments corporatius. Empreses com BBVA o Novartis han llogat l'estadi (alguna zona, llotges o la gespa fins i tot) per a actes privats de la seva empresa.