Gerard Moreno intenta arribar a la pilota (EFE)
Espanyol

L'Espanyol i el Màlaga firmen un empat a 1 en un partit entre dos equips que juguen amb el fre de mà posat

L'Espanyol ha aprofitat al màxim les seves minses ocasions de gol per sumar un punt al camp del Màlaga. El seu rival ha fet el mateix per evitar la derrota, transformant un discutible penal.

Daniel AlentoActualitzat

L'Espanyol ha tret un punt del camp del Màlaga (1-1), en un partit força ensopit per les dues bandes. Tots dos equips, amb la necessitat de confirmar de forma matemàtica la seva permanència a Primera, han evitat córrer riscos innecessaris. En l'últim quart d'hora ha semblat que els andalusos buscaven amb més ganes la victòria, però el porter Pau López ha estat encertat en la millor ocasió dels de casa.

Constantin Galca ha deixat d'entrada a Hernán Pérez i Caicedo a la banqueta, i ha variat la seva disposició tàctica col·locant els seus homes en un esquema 4-1-4-1. Óscar Duarte jugava avançat a la defensa, cobrint les esquenes als homes del mig del camp, mentre Gerard Moreno era l'home en punta.

L'Espanyol ha marcat en la seva primera arribada. Ho ha fet en el minut 11, en un servei de córner, amb una rematada de cap de Pape Diop. El senegalès ja va fer un gol d'aquesta mena a la jornada anterior, davant l'Athletic. El gol ha donat seguretat als blanc-i-blaus, millor situats sobre la gespa que els andalusos.

El Màlaga ha aprofitat l'espai que li han cedit els espanyolistes per avançar les seves línies, tot i que sense generar ocasions clares. Una caiguda de Juanpi dins l'àrea davant Víctor Sánchez, però, ha estat premiada amb un rigorós penal que Duje Cop ha transformat en gol en el minut 44. Al descans, el marcador era d'empat a 1.

Els homes de Galca han tingut el segon gol en el minut 8 de la represa, després d'una bona combinació col·lectiva, però Gerard Moreno no ha orientat bé amb el cap la centrada d'Abraham. Pocs minuts després el davanter ha deixat el seu lloc a la gespa a Felipe Caicedo. En el minut 67, ha estat Hernán Pérez qui ha substituït Marco Asensio.

Pau ha tingut la seva primera intervenció una mica compromesa de la segona meitat en el minut 70, davant un xut de Recio. Tres minuts més tard han estat Charles i Atsu els que ho han intentat, però sense exigir gaire al porter blanc-i-blau. Amb l'embranzida que li han donat aquestes accions aïllades, els locals han provat d'avançar una mica les seves línies. Charles ha tingut la millor ocasió en el minut 87, però Pau López, en la seva millor acció del matx, ha impedit el gol.