ESPANYOL

L'Espanyol guanya a Osca amb doblet de Borja Iglesias i se situa segon (0-2)

Els dos gols del davanter gallec atorguen el primer triomf fora de casa als de Rubi, que se situen a un sol punt del liderat

Oriol VidalActualitzat

L'Espanyol s'enfrontava al mal d'altura a El Alcoraz: en joc, sumar el primer triomf fora i l'ascensió a la segona plaça. La prèvia ha vingut marcada per un contratemps majúscul: la baixa de Sergi Darder, amb gastroenteritis. I privat del seu pensador, l'equip de Rubi ha ofert una cara molt grisa i sense la identitat protagonista d'aquesta temporada.

Tot i una ocasió molt clara de Borja en el minut 4, invalidada per fora de joc, la versió de l'Espanyol en els primers 45 minuts no ha tingut cap tipus de brillantor. Entre la falta d'idees i la fortíssima pressió de l'Osca, que no ha dubtat a fer moltes faltes tàctiques (en especial, Chimy Ávila), el duel ha estat molt aspre. Francisco ha debutat a la banqueta local esprement les energies dels seus homes.

Víctor Sánchez, el relleu de Darder al mig, s'ha hagut de multiplicar en la lluita i en l'ajut a Marc Roca, però les primeres opcions han estat per als aragonesos, que volien sumar el seu primer triomf a casa. Samuele Longo i, sobretot, Àlex Gallar, ho han provat amb insistència. Un xut del català als 16 minuts des de la frontal l'ha hagut de refusar a córner Diego López i poc després ho ha provat l'italià, que no ha pogut marcar "el gol de l'ex".

Els de Rubi eren tot incomoditat i ni amb el joc d'estratègia han pogut fer mal. Però en el minut 41 ha arribat el cop d'efecte: Sergio García ha fet una gran passada interior per a Dídac Vilà, que ha centrat perquè Borja Iglesias marqués a plaer el 0-1. Tercer gol d'el Panda, que s'ha espolsat de sobre les seves errades en l'últim partit contra el Vila-real.

La sentència per a l'Espanyol ha pogut arribar als cinc minuts de la represa, però el VAR ha anul·lat un gol de Víctor Sánchez per un fora de joc mil·limètric. Com a Mendizorrotza, la revisió televisiva ha corregit el marcador de 0-2 per als periquitos. Però la sentència ha arribat en el 64. Hernán ha llançat una contra per a Borja Iglesias, que ha entrat com un llampec pel mig de l'atac i ha superat Jovanovic amb subtilesa, picant-li la pilota per sobre.

Els 300 aficionats de l'Espanyol han viscut una festa amb el quart gol del Panda. I és que tot i el joc soterrani de l'Osca, la golejada encara podria haver estat més gran. David López l'ha fregat en un córner (min 83) i Baptistao l'ha buscat amb un xut desviat des del vèrtex de l'àrea (min 87). Tampoc la rèplica local ha estat efectiva, malgrat els nou minuts d'afegit que ha tingut el duel: Akapo ha desaprofitat una bona opció amb un xut molt desviat, i tampoc Gürler ha encertat. Encara més: en el minut 100, Hermoso ha xutat una falta a la creueta.

L'Espanyol visitarà Pucela més ferm que mai: des de la temporada 1997-98 que no era el segon classificat a la Lliga.