Espanyol

L'Espanyol goleja la Reial Societat en el retorn de Tamudo i trenca una ratxa de quatre derrotes (4-1)

L'Espanyol ha trencat una ratxa de quatre derrotes consecutives golejant la Reial Societat en el retorn de Raúl Tamudo a Cornellà-el Prat (4-1). Estrada ha fet els dos primers gols del partit, un a la seva pròpia porteria i un altre a la de Kameni, i al descans s'hi ha arribat amb empat a un. Però a la represa, l'Espanyol s'ha tret de sobre el domini visitant i s'ha acabat imposant amb un resultat molt més contundent del que es podia esperar. Sergio García ha fet el segon a la mitja volta, i Callejón i Javi Márquez han acabat d'enfonsar la resistència dels bascos. Una golejada balsàmica que referma l'Espanyol a la sisena posició de la Lliga.

Se l'esperava i se'l temia a Cornellà-el Prat, però no ha calgut un gran partit de Tamudo
perquè la Reial Societat dominés l'Espanyol en un primer temps en què ha disposat d'ocasions molt clares, com una de Griezmann o una altra de Zurutuza, que han topat amb Kameni. El camerunès també ha estat providencial davant un Tamudo molt motivat.

Però l'inici molt espès dels de Pochettino ha fet un gir radical a quatre minuts del descans. En el primer xut a porteria de l'Espanyol, Javi Márquez ha deixat per a Luis García i el xut d'Álvaro l'ha desviat Estrada al fons de la xarxa.

L'Espanyol no ha aprofitat el cop afortunat i, de seguida, el mateix Estrada ha empatat, aprofitant una nova errada de la defensa blanc-i-blava a pilota aturada. Un gol poc abans del descans i que feia justícia amb el millor joc de la Reial durant els primers 45 minuts.

Del patiment a la golejada

Quedava clar que l'Espanyol necessitava reaccionar i el primer pas l'ha donat en el minut 54. Verdú connecta amb Sergio García, que resol amb molta elegància a la mitja volta. El tercer gol aquesta temporada del del Bon Pastor ha estat, sens dubte, el més estètic, i un dels més importants per capgirar un duel que s'havia posat molt coll amunt.

El 2 a 1 ha fet molt de mal als donostiarres i, en una gran recta final, l'Espanyol ho ha aprofitat per acabar golejant. Callejón, amb un xut creuat, ha fet el tercer i Javi Márquez, en el 90, ha fet el quart amb un llançament de falta que ha sorprès Bravo. Amb aquesta golejada balsàmica, els blanc-i-blaus han trencat una ratxa de quatre derrotes consecutives i es refermen en la sisena plaça, que dóna accés a la Lliga Europa.