Piatti celebra el seu gol de penal (Foto: LaLiga.es)
Espanyol

L'Espanyol es retroba amb el triomf davant del Las Palmas (4-3) i trenca el seu malefici dels divendres

Fins aquest divendres a l'Espanyol no se li donava bé obrir la jornada de Lliga. Davant del Las Palmas (4-3), per fi, els blanc-i-blaus han pogut trencar aquesta mala ratxa

Daniel AlentoActualitzat

L'Espanyol ha trencat davant el Las Palmas (4-3) el seu malefici dels divendres. Dels sis partits que han disputat a la Lliga 2016-17 aquest dia de la setmana, davant els canaris ha estat el primer que han sumat els 3 punts (1 triomf, 4 empats, 1 derrota). Els blanc-i-blaus també han deixat enrere una mala ratxa de dos partits seguits sense guanyar. Els de Quique Sánchez Flores venien d'empatar a 2 al camp del Celta i de perdre 2 a 0 a casa del Vila-real, tots dos la setmana passada. Qui no ha trencat el seu malefici com a visitant ha estat el Las Palmas. Aquesta lliga, els canaris només han guanyat un partit fora de casa. Va ser a la primera jornada, el 21 d'agost, al camp del València (2-4).

El partit ha començat de la millor manera possible per als de Quique Sánchez Flores. En el primer minut de joc, José Manuel Jurado ha servit un córner i David López, entrant des del darrere, ha connectat una rematada de cap inapel·lable per obrir el marcador. Després del gol, l'Espanyol ha tirat enrere per buscar el contraatac. Defensant-se amb ordre els de casa, els canaris dominaven, però no trobaven forats. Sí que ha estat a punt d'arribar el segon dels locals, a la contra, però el porter Raúl Lizoaín ha aturat el xut de Gerard Moreno.

En la següent jugada, en el minut 31, Diego López no ha estat encertat en un xut llunyà de Mauricio Lemos que li ha botat al davant i que s'ha transformat en l'empat a 1. L'exblaugrana Alen Halilovic ha tornat a posar a prova López en el minut 35, però, aquesta vegada, el porter ha desviat la pilota a córner. L'Espanyol ha tornat a sortir a la contra en els últims minuts de la primera meitat. En el minut 43, Piatti s'ha trobat una pilota que no s'esperava i no ha sabut resoldre. En el 45, l'argentí ha estat més hàbil i ha donat la passada enrere que ha habilitat Gerard Moreno per fer el 2 a 1.

El partit embogeix

Només començar la segona part, en el minut 49, ha arribat un nou empat visitant, obra novament de Lemos rematant un servei de falta de Jonathan Viera. David López ha vist targeta groga quan demanava una possible falta sobre el marcador de Lemos, Óscar Duarte, a l'inici de la jugada. Poc més tard qui ha vist la groga ha estat Piatti, una targeta per la qual es perdrà el partit contra l'Eibar. En el minut 51, Lizoain ha fet caure Caicedo dins de l'àrea. L'àrbitre Munuera Montero ha assenyalat penal i ha mostrat una targeta groga al porter, tot i que els de Quique Sánchez Flores han demanat la seva expulsió. Piatti ha transformat la pena màxima en el 3 a 2 en el minut 53.

En el minut 60 Caicedo, en un xut de primeres, ha obligat el porter visitant a fer una bona estirada. L'escenari era similar al de la primera meitat, però amb molt més ritme. El Las Palmas dominava, però no feia sensació de perill. Tot el contrari que l'Espanyol, que, si bé no tenia gaire la pilota, quan ho feia, posava l'ai al cor dels seus rivals. En el minut 69, Caicedo ha deixat el seu lloc a Hernán Pérez. Segons més tard, la rematada de cap de Gerard Moreno ha fregat el travesser. En el minut 74, després d'un xut massa creuat de David Simón pels canaris, Jurado ha aprofitat una passada de Gerard Moreno per anotar al contraatac el 4 a 2.

En el minut 84, Mateo García ha guanyat l'esquena al seu marcador, Jurado, per afusellar dins l'àrea petita Diego López recollint una centrada de Halilovic. El gol ha alimentat les esperances canàries i les pors locals. Hernán Pérez ha arriscat molt en una empenta amb l'espatlla, amb massa força, dins l'àrea a Hèlder Lopes. Piatti ha estat substituït per Javi Fuego en el minut 88.