Gerard Moreno
Gerard Moreno mostra amb els dits el nombre de gols que ha calgut remuntar (EFE)

L'Espanyol es refà enmig del desastre i remunta tres gols a l'Eibar (3-3)

Enrich, Kike García i un autogol de Diego Reyes han deixat el partit gairebé sentenciat en la primera part, però Hernán, Piatti i Baptistao han empatat en la segona

El projecte de Quique Sánchez Flores al RCD Espanyol ha ofert la pitjor cara i, després, la millor, una per a cada part del partit que ha jugat aquest dissabte contra l'Eibar a Cornellà-el Prat. Els blanc-i-blaus han viscut una autèntica desfeta en la primera meitat i han encaixat tres gols, però els han remuntat amb un esforç i una fe remarcables en la segona.

Després d'un inici prometedor, el conjunt local s'ha enfonsat inexplicablement a partir del minut 20. L'equip havia començat amb un plantejament agressiu i, fins i tot, un bon joc de combinació en la sortida que aviat es convertia en atacs ràpids. Jurado, en el minut 3 i Piatti, en el 19, han posat Riesgo a prova en dues bones ocasions que han arribat per velocitat.

Les bones sensacions s'han acabat amb el gol d'Enrich, a passada de León, en el 22. Poc abans, el mateix jugador ja havia avisat i ha obligat Demichelis, que debutava a Cornellà-el Prat, a fer un tall providencial.

El conjunt local ha desaparegut del tot després del 0 a 2, una jugada desafortunada, en la qual Diego Reyes s'ha fet un autogol amb un refús defectuós a una centrada del mateix Enrich. I el menorquí encara ha tornat a ser protagonista amb l'assistència que ha permès a Kike García marcar el 0 a 3.

En el descans, Quique ha decidit actuar i ha deixat Javi López i Roca al vestidor per fer sortir Hernán i Aarón. La diferència no s'ha fet notar fins que Jurado ha enviat fora, per poc, una fuetada des de la frontal. Tres minuts després, Moreno ha vist com Gil Manzano li anul·lava un gol, correctament, per fora de joc. L'Espanyol es començava a moure.

Així ha arribat el 2 a 3 d'Hernán, també des de fora de l'àrea, en el minut 64. I tot seguit, el de Piatti, en el 72, que culminava una contra des del punt de penal. La graderia ha embogit, i ja pensava en la remuntada, però l'Eibar s'ha sabut redreçar, per tallar els atacs locals. I en un últim intent, Quique ha fet sortir Caicedo en el lloc del mateix Piatti, i el tret li ha sortit malament: l'equatorià ha vist dues grogues en deu minuts i ha marxat expulsat sense haver fet res més.

L'empat ha hagut d'arribar a la desesperada, ja entrat el temps afegit, amb un contraatac que Baptistao no s'ha pogut esperar a concloure. El brasiler se l'ha jugat des de la corona de l'àrea, i l'ha encertat.

Així s'ha consumat una igualada que encara deixa l'Espanyol sense poder dedicar una victòria a l'afició en el seu propi estadi, però que, si més no, el salva del desastre i del ridícul de la primera part. El resultat trenca una ratxa de tres partits sense marcar, i una altra de dos sense encaixar cap gol. Pel que fa al punt aconseguit (ara en suma 8), li permetria, a molt estirar, passar del lloc 17 al 16 en la classificació. L'Eibar es mantindrà en la zona mitjana amb 12 punts.