RCD Espanyol

L'Espanyol es manté inexpugnable a Cornellà-el Prat en imposar-se al Llevant 2-1

L'Espanyol està convertint Cornellà-el Prat en un autèntic fortí amb victòries com l'aconseguida aquest diumenge davant el Llevant. El conjunt periquito es va desfer del conjunt granota per 2-1 i es manté inexpugnable al seu estadi, on ha sumat quatre triomfs en quatre partits. Dátolo, en el seu debut com a titular, va aprofitar l'excel·lent inici dels de Pochettino per fer l'1-0 mentre que Callejón, el millor juntament amb l'argentí, va sentenciar a les acaballes. Stuani, poc després, va retallar diferències i malgrat que el Llevant va pressionar en busca de l'empat això no va evitar que l'Espanyol sumés una victòria que li serveix per consolidar-se a la part alta de la classificació.

Cornellà-el Prat no és una plaça assequible. Després de l'Osasuna, l'Almería i el Getafe, aquest cop ha estat el Llevant qui ha acabat topant-se amb la fortalesa de l'Espanyol quan juga com a local. L'esquadra blanc-i-blava va aprofitar de nou l'extra que li brinda la seva afició per superar el conjunt granota 2-1 i continuar a la part alta de la taula de Primera.

Conscients de la confiança que els dóna el seu estadi, els de Pochettino van protagonitzar un inici de partit que va deixar el Llevant sense arguments. Els blanc-i-blaus es van fer amb el control, dominant en la possessió, elaborant bon futbol i arribant amb perill a la porteria de Reina. Sense Osvaldo, Callejón va regnar a la punta de l'atac i la seva mobilitat, juntament amb la de Dátolo, van portar de corcoll la defensa granota.

L'Espanyol va oferir una imatge molt convincent i només va ser qüestió de minuts que arribés l'1-0. Concretament, es va produi en el minut 13 gràcies a una bona rematada de Dátolo després d'una centrada en alt de Verdú. Lluny d'acomodar-se, els locals van continuar pressionant el rival i només la mala sort va evitar que dos xuts pràcticament consecutius de Callejón i del mateix Dátolo es convertissin en el 2-0.

Passada la primera mitja hora de joc, però, el control periquito es va anar esvaint enmig de la imprecisió i una tímida reacció dels valencians. Els de Luis García van estirar les línies tot i que no van gaudir de cap ocasió clara de gol en tota la primera meitat. És més, si Verdú hagués afinat més la punteria poc abans del descans, el Llevant hauria marxat als vestidors amb un desavantatge gairebé definitiu.

Patiment fins al final

En l'inici de la segona meitat, el Llevant va ser incapaç de canviar el guió de l'enfrontament i això va permetre l'Espanyol afrontar la represa amb tranquil·litat. L'expulsió, en el minut 55, de Xisco Nadal per vermella directa per una entrada pel darrere a Dátolo va segar les esperances dels granota mentre que va aplanar el camí dels locals cap a la victòria. Amb la superioritat numèrica, l'Espanyol va respirar alleugerit i va tornar a controlar el rival tot i que, a diferència del que es podria preveure, l'equip de Pochettino no va ser capaç de tancar el duel.

El Llevant va creure en el miracle i va començar a trepitjar amb insistència l'àrea de Cristian. Els dubtes emergien de nou, fidels a la tradició periquita, però aleshores, en el 80, va arribar el gol de Callejón. El davanter va estar molt insistent durant tot el partit i va trobar recompensa en una pilota morta a la frontal de l'àrea gran que va enviar al fons de la xarxa de Reina gràcies a un fort cacau.

El 2-0 semblava deixar el partit sentenciat però només tres minuts després Stuani va aprofitar una badada monumental de Cristian Álvarez per retallar diferències i fer patir la parròquia local. El Llevant va posar setge a la porteria espanyolista buscant l'empat amb més cor que cap però ni Janlu ni Stuani van estar encertats de cara al gol. Enmig del desconcert, l'Espanyol també hauria pogut fer el tercer al contracop però ni Verdí ni Álvaro van poder posar el punt final al partit en desaprofitar dos cara a cara amb Reina.

Afortunadament per als blanc-i-blaus, el 2-1 ja no es va moure i l'Espanyol ha pogut celebrar una victòria que continua alimentant els somnis periquitos.