Ramon Robert i Jordi Lardín han fet balanç de la temporada de l'Espanyol (@RCDEspanyol)
Espanyol

L'Espanyol es felicita per la gran temporada que ha fet i, de cara a la propera, vol estar entre els vuit primers i a Europa

Ramon Robert i Jordi Lardín s'han mostrat molts satisfets pel rendiment de l'equip aquesta temporada i esperen millorar-lo amb noves incorporacions

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El conseller delegat de l'Espanyol, Ramon Robert, i el director esportiu, Jordi Lardín, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per fer balanç de la temporada i explicar els plans que tenen per a la propera.

Sobre el primer any d'aquest Espanyol renovat, Ramon Robert s'ha desfet en elogis i s'ha mostrat d'allò més orgullós de la trajectòria de l'equip al llarg de la temporada. i mirant el futur encara ha mostrat més optimisme: "De cara a l'any que ve, hem de ser un equip del top 8 i assegurar-nos una plaça europea. Hem de seguir creixent. Això no s'ha acabat. Hem renovat l'equip de dalt a baix, nou entrenador, nous jugadors."

Els plans de futur passen per noves incorporacions i en aquesta àrea Jordi Lardín té molt clar què li fa falta: "Aquest any hem aconseguit jugadors que, a part de bons, són bons companys i això no és fàcil. De cara a l'any que ve, hem de continuar consolidant l'equip a dalt de tot, entre els vuit primers. Intentarem fitxar jugadors per fer un salt més de qualitat. No és fàcil arribar a Europa en dos anys, però ho intentarem."

En els noms personals, entre Ramon Robert i Jordi Lardín han parlat sobre diversos fronts que tenen oberts. Estan valorant la possibilitat d'adquirir la totalitat dels drets de Gerard Moreno i de Leo Baptistao. Sobre Diego Reyes tenen converses amb el Porto per comprar el jugador. Pel que fa a les arribades, de moment només hi ha confirmat el retorn de Sergio García. En aquest sentit, sobre el debat de si són massa davanters a la plantilla, Lardín no s'ha mostrat gens preocupat: "Són golejadors i això és el que ens importa".

Justament, sobre una possible sortida dels atacants, Lardín ha dit que "Caicedo té contracte, però si arriben ofertes les escoltarem." Pel que fa a Víctor Álvarez, el director esportiu ha deixat clar que, tot i comptar poc per a Quique Sánchez Flores aquesta temporada, el club vol que es quedi: "Li hem fet una oferta per renovar un any més. Esperem la seva resposta".

A la porteria, amb Diego López renovat, els rumors sobre la marxa de Roberto s'han disparat, però, Jordi Lardín, de moment no vol ni sentir-ne a parlar: "Té contracte i és jugador de l'Espanyol". I per si fos poc, sobre l'especulació d'un possible retorn de Gorka Iraizoz, el director esportiu ha deixat clar que "la posició de porter, de moment, està coberta".

Finalment, sobre les sortides d'altres jugadors, Lardín admet que "no tenim cap oferta per cap jugador, però l'estiu serà llarg. Som nosaltres que hem començat molt d'hora. Hi ha altres clubs que tenen els seus temps i s'esperen al juliol per fer els seus fitxatges."

Pel que fa al projecte de l'Espanyol, Ramon Robert està convençut que el bon rendiment esportiu és la clau per apuntalar altres elements imprescindibles per als ambiciosos plans de creixement del president Chen Yansheng: "El creixement del club blanc-i-blau va més enllà de l'àmbit esportiu. Ara hem d'assegurar la solidesa comercial del projecte, hem de créixer en ingressos. Som un club important i hem de notar-ho. Estem creixent en el nombre de socis. Cada cop estem més a prop de l'objectiu dels 30.000 socis. Volem que la gent tingui moltes coses els dies de partit, que vinguin a fer molt més. Hem de seguir creixent financerament."

Futbol base

Jordi Lardín no ha amagat que lamenta el descens del filial: "Sobre el futbol base, no podem dir que hagi estat una temporada exitosa pels números, però quatre jugadors del filial s'han fet un lloc en el primer equip i això és molt important i és el que li demanem de cara a la propera temporada". En tot cas, Lardín s'ha mostrat molt rotund a l'hora de confirmar que David Gallego continuarà a la banqueta del filial la propera temporada."

Futbol femení

"S'ha patit. Hem aconseguit salvar la categoria i molta gent ens ha preguntat si estava en el projecte. El femení forma part del projecte, apostem per ell i ha de créixer, també, tindrà pressupost."

 

 

Anar al contingut