L'Espanyol ha arrencat un empat en el partit de Copa contra l'Alcorcón (EFE)
Espanyol

L'Espanyol es deixa sorprendre per un Alcorcón molt ofensiu i necessita les primeres figures per salvar l'empat (1-1)

Els madrilenys han jugat sense complexos i els pericos no han reaccionat fins que Quique ha fet entrar Baptistao i Reyes

Oriol LlachActualitzat

Partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei i ambient molt fred a l'estadi de Santo Domingo, tant que l'equip madrileny ha repartit caldo gratuïtament entre els 3.000 aficionats que han desafiat les baixes temperatures per veure el seu equip.

Abans del xiulet inicial, minut de silenci per homenatjar les víctimes de l'accident aeri de Colòmbia que ha deixat el Chapecoense brasiler orfe de jugadors. Un homenatge molt especial per a Quique Sánchez Flores i és que un dels futbolistes que han perdut la vida, Clever Santana, va estar a les seves ordres durant la seva etapa com a entrenador de l'Atlètic de Madrid.

L'entrenador perico ha apostat per jugadors menys habituals: Roberto a la porteria, un retornat Javi López després de diversos partits absent per decisió tècnica, el recuperat Óscar Duarte i el jove Melendo, entre d'altres.

El partit ha estat força igualat durant la primera part. Ha estat un pols força centrat en el mig del camp amb puntuals arribades per part dels dos equips. Això sí, qui ha generat més perill ha estat l'Alcorcón amb un parell d'ocasions, d'Aguza, primer, i d'Álvaro Rey, després, que han obligat a Roberto Jiménez lluir-se amb dues intervencions.

Óscar Duarte ha fet saltar totes les alarmes després de caure i donar-se un fort cop al cap en una lluita per la pilota, però tot ha quedat en un ensurt i instants després ha pogut reincorporar-se al terreny de joc.

Al minut 21, l'afició de l'Alcorcón ha sorprès els pericos amb un sonor aplaudiment unànime en senyal d'homenatge a Dani Jarque, tal com es fa habitualment a Cornellà-el Prat.

A la represa, l'Espanyol s'ha plantat a l'àrea dels madrilenys després d'una gran jugada d'Hernán Pérez, però el porter local ha acabat aturant. Moments després, l'Alcorcón ha respost amb una contra molt ben traçada que ha acabat amb gol: carrera per la banda d'Óscar Plano, centrada i Álvaro Giménez ha rematat. Roberto ha arribat a tocar la pilota, però no ha pogut evitar que el rebuig acabés al fons de la porteria.

El gol ha deixat els blanc-i-blaus una mica descol·locats, cosa que els madrilenys han aprofitat per enviar diversos avisos a la porteria de Roberto. Primer, un xut enverinat de Samu i, després, un altre d'Aguza. Quique Sánchez Flores no veia les coses clares i ha decidit moure peces: Ha fet entrar Leo Baptistao i José Antonio Reyes i els canvis no podien ser més efectius, perquè justament han estat els dos protagonistes del gol de l'empat minuts després. El brasiler s'ha passejat per l'àrea rival sense que els defenses madrilenys es posessin d'acord a l'hora d'entrar-lo i ha servit la pilota en safata de plata a l'andalús, que ha superat el porter Dani Jiménez amb facilitat.

El partit de tornada es jugarà el 22 de desembre a les 21.00, a l'Estadi de Cornellà-el Prat.