L'Espanyol es deixa remuntar per un Celta amb deu i diu adéu al somni de la Lliga Europa (3-2)

L'equip blanc-i-blau s'ha avançat dues vegades seguides i ha jugat setanta minuts amb un home més

El RCD Espanyol ha tancat la temporada amb una derrota tan trista com incomprensible a Balaídos. Ho ha tingut tot per guanyar, ha anat al davant en el marcador fins a dues vegades i ha jugat amb superioritat des del minut 19 per l'expulsió del porter local. La derrota fa acabar el conjunt blanc-i-blau amb 49 punts i sense el setè lloc, que podria haver significat el passaport a Europa la temporada que ve.

El partit no ha tingut un amo clar al principi, però a l'Espanyol li costava trobar-s'hi bé. Kiko Casilla ha estat el millor en el primer quart d'hora. El porter ha aturat dues rematades seguides d'Orellana, una d'elles en un u contra u dins l'àrea. Passada aquesta pressió relativa, el partit ha entrat en una fase d'ensopiment. No hi havia perill a cap àrea quan, com sortida del no-res, una passada llarga del mateix porter ha fet córrer Sergio García tot sol cap a la porteria contrària. En encarar el porter, el mateix porter l'ha fet anar a terra. Penal i expulsió, amb transformació del mateix capità periquito i una situació perfecta per al seu equip: un nou partit de setanta minuts amb avantatge numèric i el marcador a favor.

Ha passat un quart d'hora més i el Celta ha donat senyals de vida. Una jugada per la banda dreta ha acabat amb la pilota prop de l'àrea petita, on Casilla ha fet un refús molt compromès que Hugo Mallo ha aprofitat per tocar amb el cap delicadament. Prou per sobrepassar el porter per alt i establir l'empat. I així, sense més oportunitats, s'ha arribat al descans.

En la represa, l'Espanyol ha semblat decidit a anar per feina. Només han passat tres minuts i Stuani ha seguit una passada en profunditat i amb un toc de molta qualitat ha enviat un globus que ha sobrevolat Rubén Blanco i ha aterrat dins la porteria.

Aquesta vegada, l'alegria ha durat encara menys. Al minut 57, una falta des de la zona de mitjos penjada a l'àrea blanc-i-blava ha generat una sèrie de cops de cap maldestres que han dirigit la pilota al pal esquerre, on Cabral ha arribat i ha marcat de cap, pràcticament a plaer.

L'Espanyol ja no se n'ha sortit, tot i que ho ha intentat. Un córner fruit del setge a la porteria local ha generat una contra rapidíssima i molt ben executada per part dels davanters del Celta, amb dos canvis de joc que han marejat els dos únics homes endarrerits de l'Espanyol. Ja dins l'àrea, Nolito ha col·locat una rosca preciosa a l'escaire dret.

Ja no s'hi ha pogut fer res. L'Espanyol acaba la lliga en el desè lloc, mentre que el Celta l'ha avançat i acaba vuitè.