Espanyol

L'Espanyol es carrega de moral superant clarament l'Osasuna (3-0)

Els de Quique Sánchez Flores han fet un bon partit davant del cuer de Primera, que ha jugat poc més d'una hora amb un jugador menys

Daniel AlentoActualitzat

L'Espanyol ha resolt amb solvència la visita del cuer a Cornellà-el Prat amb una merescuda victòria per 3-0 davant d'un rival que ha portat poc perill a la porteria local. Quique Sánchez Flores ha presentat una nova formació tàctica, un 4-4-2 amb David López al mig del camp per deixar el seu lloc de central a Óscar Duarte. Els primers minuts del matx han estat de tanteig entre els de casa, que volien dominar, i uns visitants a qui ja els estava bé esperar el seu rival. La primera rematada espanyolista, tova amb el cap, ha arribat en el minut 15, obra de Gerard Moreno. En el minut 17, la fe de l'entrenador blanc-i-blau en Felipe Caicedo s'ha vist recompensada amb el gol de l'equatorià, en rematar de cap una centrada d'Hernán Pérez.

L'Osasuna ha provat de sortir, però la bona pressió espanyolista no li ha permès fer-ho amb claredat. En el minut 27 la situació s'ha complicat més pels navarresos quan l'àrbitre Clos Gómez ha xiulat penal en una internada de Gerard Moreno. Tot i que semblava que el porter Sirigu era qui havia fet la falta, qui ha vist la targeta vermella en aquesta acció ha estat el lateral Oier. Sirigu ha salvat els seus del desastre total aturant el xut de Caicedo. El tècnic osasunista Petar Vasiljević ha hagut de reestructurar la seva formació, donant entrada a Unai García pel davanter Kenan Kodro.

La sentència de Jurado

Només començar la segona part ha arribat el 2-0, quan José Manuel Jurado ha aprofitat una pilota rebutjada en un córner per engaltar una forta volea des de fora de l'àrea que ha desviat lleugerament un defensor d'Osasuna. En un servei de falta visitant, Nikola Vujadinovic ha donat l'ensurt quan ha topat amb la sortida del porter blanc-i-blau Diego López. El central ha estat retirat en llitera mecànica i ha estat substituït per Berenguer. Poc després, Vasilijevic ha esgotat els seus canvis fent entrar Fran Mérida per Jaime al temps que Quique Sánchez Flores feia seure Jurado per fer lloc a Marc Roca.

En el minut 67 David López, en el seu primer partit com a migcampista, ha tingut una gran ocasió de gol, però el seu fort xut des de fora de l'àrea ha estat desviat a córner per Sirigu en un bona intervenció. Entre Gerard Moreno i Hernán Pérez no s'han posat d'acord tres minuts més tard per marcar sols davant el porter rival. En el minut 74, en una mala sortida de Sirigu, Caicedo no ha sabut controlar la passada enrere de Gerard Moreno i el xut posterior de Piatti ha estat interceptat per un defensor. A tot això, Hernán Pérez havia estat canviat per José Antonio Reyes.

En el minut 80 ha arribat l'única aproximació clara de l'Osasuna en el partit, un xut de falta de Mérida que ha marxat fora. Tot seguit, una passada llarga de Reyes a Piatti ha generat una situació de perill davant dels dubtes de Sirigu. A 3 minuts del final Caicedo, entre aplaudiments, ha deixat el seu lloc a Òscar Melendo. Ja en el temps de descompte, després d'una greu errada en una passada de Goran Causic, Gerard Moreno ha superat de vaselina Sirigu per fer el 3-0. Després de dues derrotes consecutives davant Reial Societat i Reial Madrid, l'Espanyol es carrega de moral amb un bon partit per afrontar els dos compromisos de la setmana que ve contra Celta i Vila-real amb la classificació per jugar a Europa la pròxima temporada com a gran objectiu.