Espanyol

L'Espanyol empata amb l'Atlètic de Madrid (2-2) i continua viu en la lluita per Europa

En un partit molt intens i d'alt voltatge, l'Espanyol va sumar un punt després d'haver de remuntar dues vegades l'Atlètic de Madrid. Els matalassers es van avançar amb un gol de Koke en el primer minut, però Osvaldo va equilibrar el duel en el 38. A la segona part, el "Kun" Agüero va tornar a donar avantatge als matalassers també tot just a l'inici. L'Espanyol no va perdre la fe i, novament Osvaldo, amb una gran rematada de cap, va establir l'empat definitiu. Tots dos equips van jugar un intens duel que deixa l'Espanyol viu en les seves aspiracions de jugar una competició europea l'any vinent.

L'Espanyol va repetir l'onze de la jornada anterior al Rico Pérez i Pochettino va deixar aquest cop Javi Márquez a la banqueta. El partit no va poder començar pitjor per als interessos blanc-i-blaus, quan Galán, en un mal refús, va deixar la pilota a Koke, que en el minut 2 va avançar els matalassers.

L'equip de Pochettino va acusar aquest fort cop inicial i no va reaccionar fins ben entrada la primera part. Amb dos xuts de Callejón, els blanc-i-blaus van començar a ensenyar les dents. A partir del minut 20, L'Espanyol va entrar definitivament al joc, va superar la pressió inicial de l'Atlètic de Madrid i va aconseguir el control de la pilota.

L'Atlètic hauria pogut fer el segon amb una gran contra que Agüero no va aprofitar, i quan la va tenir, el "killer" Osvaldo no va perdonar. En el seu vuitè gol de la temporada, el jugador argentí va fer l'empat en el minut 37, quan el seu xut va rebotar en Perea i De Gea es va veure superat de manera inesperada. Amb empat a un es va arribar al descans, amb un Espanyol que es va poder refer amb orgull i voluntat del gol del primer minut de l'Atlètic.

La segona part comença com la primera

La represa va ser un calc de la primera part. En la primera jugada d'atac dels madrilenys, Agüero va clavar el segon gol. En un error incomprensible, Callejón va fer una passada enrere cap a la defensa i va deixar sol Agüero davant de Kameni. L'argentí, amb una gran picadeta, va superar el porter camerunès de l'Espanyol.

El matx va embogir i l'Espanyol aquest cop no va trigar a reaccionar. Deu minuts després, en el 58, Osvaldo va rematar de forma espectacular una bona centrada de Verdú i va tornar a equilibrar la contesa. El gol feia justícia per a l'Espanyol, que mai va perdre la cara en el partit.

El joc va pujar en intensitat i els dos equips es van estirar a buscar els tres punts, molt importants en l'objectiu mutu de jugar a Europa. Les ocasions van sovintejar en les dues porteries. Kameni, amb una aturada espectacular, va salvar els tres punts quan el jugador matalasser Tiago va rematar de cap en un córner. El matx es va acabar amb uns últims minuts intensos plens de faltes i imprecisions i amb els dos equips buscant un gol que hauria valgut el seu pes en or.

A la fi, just repartiment de punts que deixa l'Espanyol a la vuitena plaça amb 45, només un punt per sota de l'Atlètic de Madrid, que és setè. Els blanc-i-blaus, però, mantenen el "goal average" particular favorable.