Espanyol

L'Espanyol empata amb el Valladolid (1-1) i es classifica per als vuitens de la Copa

L'Espanyol va fer bo el 0 a 2 aconseguit a Zorrilla. En un ambient força fred a Cornellà-el Prat, el Valladolid va desaprofitar un penal comès en el minut 10 per Forlín. El partit va ser força ensopit. Jofre va ser expulsat amb vermella directa per agressió sobre Javi López. L'1 a 0 el va fer Osvaldo després de dos bons retalls dins l'àrea. El Valladolid es va trobar amb un altre penal a favor, de nou per mans dins l'àrea. Barragán no va fallar i el partit va acabar amb un empat a 1 que dóna el pas a vuitens a l'equip blanc-i-blau. En l'altra eliminatòria d'aquest dimarts el Còrdova va eliminar el Racing, tot i perdre 3 a 1 a El Sardinero. El valor doble dels gols fora va ser clau en aquesta eliminatòria (3-3).

Pochettino va formar un onze ple d'homes poc habituals. L'alineació del tècnic argentí va ser: Christian Álvarez, Javi López, Forlín, Víctor Ruiz, Dídac, Raúl Baena, Molina, Luis García, Iván Alonso, Sergio García i Álvaro Vázquez.

En el minut 10, Forlín va cometre penal per tocar la pilota amb les mans dins l'àrea. En una jugada semblant a la de Piqué contra el Getafe, el jugador blanc-i-blau se'n va anar a terra i va tocar la pilota amb la mà estesa però sense intenció. El Valladolid, però, no va poder marcar. I no ho va fer perquè Calle va xutar des dels 11 metres a l'estil de Panenka però Christian no es va moure i va aturar amb facilitat, i va deixar en ridícul l'ex del Girona. El penal fallat, però, no va desmoralitzar el Valladolid, que arribava amb relativa facilitat però sense massa encert a l'àrea periquita. L'Espanyol no semblava massa endollat, i només Álvaro intentava posar una marxa més a l'atac dels de Pochettino. Aquesta va ser la tònica de tota la primera meitat. L'Espanyol intentava alguna contra però sense gaire convicció, i el Valladolid semblava que tampoc volia posar la intensitat necessària per ressuscitar l'eliminatòria.

La segona part va començar amb l'expulsió d'un jugador del Valladolid. Jofre Mateu, ex de l'Espanyol, va donar un cop amb el braç a Javi López, una clara agressió que va suposar la vermella directa per al català. A més, el tècnic del Valladolid, Antonio Gómez, també va ser expulsat per protestar. El partit quedava plàcid per a l'Espanyol, que s'enfrontava a un rival amb 10. Els de Pochettino tenien clarament la iniciativa però gairebé cap ocasió de gol.

En el minut 66, Luis García va estar a punt de marcar però la seva preciosa vaselina va impactar en el travesser. El rebot el va caçar Álvaro, que va enviar fora. La jugada va animar un partit molt ensopit. I dos minuts després, Dani Osvaldo va fer l'un a zero. L'argentí, que havia entrat en la segona part, va fer dos bons retalls i va batre amb un xut ras un desencertat Justo Villar, que va fallar en l'intent de blocar la pilota. Però l'Espanyol es va trobar amb un altre penal en contra un altre cop per unes innocents mans dins l'àrea, aquesta vegada de Dídac. No el va xutar Calle sinó que la responsabilitat va ser per a Barragán, que va enganyar perfectament Christian. Un minut després Javi Márquez va estar a punt de marcar però el seu potent xut llunyà va impactar en el travesser.