L'Espanyol de Gallego es reivindica davant el Màlaga (4-1)

Els blanc-i-blaus s'han imposat en l'últim partit de la temporada a Cornellà-el Prat amb gols de Gerard Moreno, Sergio García, Baptistao i Piatti

Xavi TorresActualitzat

L'Espanyol ha tancat la Lliga a Cornellà-el Prat amb una merescuda victòria davant d'un Màlaga en plena crisi esportiva i institucional. Amb el president Cheng Yansheng a la llotja i amb David Gallego a la graderia, sancionat, l'Espanyol ha jugat amb Diego López a la porteria i amb el trident -Baptistao, Gerard i Sergio García-, al davant. Una gran primera mitja hora de tots tres ha solucionat el partit. En la primera aproximació local (minut 7), una passada de Darder ha deixat Gerard Moreno sol davant Prieto. El davanter català, en estat de gràcia, no ha fallat: 16è gol per certificar una temporada extraordinària. El 2 a 0 ha arribat als 26 minuts. Baptistao arriba fins a la línia de fons pel carril dretà i la seva centrada, amb alguna dificultat, l'ha rematat a la xarxa Sergio Garcia en el que ha estat el seu segon gol de la temporada. Tres minuts després, el tercer, magnífic. Jugada iniciada per Darder i intervenció dels tres davanters amb encert: passada a l'espai de Gerard a Sergio García que, després de guanyar el cos a cos amb Rosales, habilita Baptistao perquè marqui pel pal llarg. Amb mitja hora de possessió i efectivitat, els catalans han desdibuixat el Màlaga, que ha maquillat el marcador gràcies a un penal xiulat per l'àrbitre Munuera Montero, per mans de Naldo. Adrián González ha enganyat Diego López. 3 a 1, minut 37. El gol ha animat els andalusos, que han estat a punt de fer el segon gràcies a un gran xut de Success i una gran intervenció de Diego (minut 40).

La segona part ha estat menys intensa. Als 55 minuts, Rolan ha fet lluir Diego López, però la rèplica perica encara ha estat més perillosa, en una triple ocasió (69') de Gerard, Piatti i Sergio García en què ha faltat punteria. Piatti, Roca i Jurado han entrat en aquesta segona part per Melendo, Darder i Sergio García, respectivament. Precisament, Piatti ha estat el protagonista de la jugada del 4 a 1. L'àrbitre ha xiulat un discutit penal de Rosales sobre el petit futbolista argentí que ell mateix s'ha encarregat de transformar (78'). L'aficionat de l'Espanyol, que ha tancat la temporada a casa força il·lusionat amb el joc i els resultats de l'equip de David Gallego, ha acabat el partit cridant "Gerard, queda't!", davant dels rumors que apunten a la imminent sortida del club del davanter català. L'Espanyol acabarà la temporada 2017-18 a San Mamés davant l'Athletic. Destaca que abans de començar el matx s'ha fet un minut de silenci en record de l'expresident Julio Pardo, mort aquesta setmana.