Espanyol

L'Espanyol converteix el RCDE Stadium en un fortí i es consolida a la part alta de la classificació

Els blanc-i-blaus ocupen la cinquena posició de la classificació amb 14 punts i són l'únic equip que no ha cedit cap punt com a local

EFEActualitzat

L'Espanyol d'aquesta temporada no té res a veure amb el de l'anterior. Els de Rubi s'han consolidat a la zona alta de la taula gràcies al fet que són el millor equip a casa. De fet, és l'únic equip que no ha cedit cap punt com a local. És més, només han encaixat un gol a Cornellà-el Prat: el d'ahir contra el Vila-real.

El conjunt blanc-i-blau apunta alt i s'ha catapultat al cinquè lloc de la classificació amb 14 punts i despertant els elogis dels rivals. El partit d'aquest diumenge contra el Vila-real va ser l'últim episodi del vendaval blanc-i-blau. Els aficionats 'periquitos' van veure com el seu equip signava un monòleg d'ocasions davant un contrari dissenyat per estar a la zona de Lliga de Campions i certificava una altra victòria al seu estadi, on està intractable. De fet, l'Espanyol suma quatre triomfs com a amfitrió. És el millor equip actuant com a local del campionat. Ho ha guanyat absolutament tot al seu estadi i, a més, únicament ha encaixat un gol, contra el Vila-real. El RCDE Stadium és un autèntic fortí per als catalans.
 
L'assignatura pendent és guanyar fora de casa. Els de Rubi no es conformen i assumeixen que vèncer a domicili és ara el seu següent objectiu. En els seus quatre desplaçaments, el quadre blanc-i-blau suma dos empats i dues derrotes. És el tercer pitjor visitant de Primera, amb els mateixos punts que l'Athletic, amb dos duels menys.

En qualsevol cas, el rendiment de l'Espanyol fins a aquest moment de la temporada només fa que acumular elogis, fins i tot dels tècnics rivals. Després del partit contra el Vila-real, el seu propi entrenador, Javi Calleja, va felicitar els periquitos i va reconèixer la seva superioritat en totes les facetes del joc.
 
Els futbolistes blanc-i-blaus mantenen els peus a terra. Tots assumeixen que això és molt llarg. De moment, l'Espanyol ja ha aconseguit trencar tots els pronòstics del principi de temporada, que va arrencar amb bones sensacions pels bons resultats durant l'estiu, però també amb dubtes per la falta de fitxatges.

De fet, el límit salarial del club va baixar fins als 56,7 milions d'euros, el desè en aquesta particular classificació de Primera Divisió. Actualment, els catalans estan competint amb equips que multipliquen, com a mínim, per tres aquesta quantitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut