Espanyol

L'Espanyol conclou la temporada amb una derrota a l'Ono Estadi contra un Mallorca sense premi (2-0)

L'Espanyol ha perdut a Mallorca per 2 gols a 0 en l'últim partit de la temporada. Els illencs arribaven al partit amb opcions de Champions però havien de guanyar i esperar que el Sevilla punxés al camp de l'Almeria. L'equip de Gregorio Manzano ha complert la seva part de la feina i ha superat un inoperant Espanyol ple de suplents amb dianes de Víctor i Mario Suárez. Quan el públic de l'Ono Estadi ja estava celebrant la gesta del seu equip, un gol miraculós de Rodri en el minut 93 ha donat un agònic triomf al Sevilla i ha deixat el Mallorca sense el premi gros de la Champions.

Mauricio Pochettino ha inclòs diversos jugadors no habituals en l'onze titular, com Cristian o Ben Sahar, ja que l'Espanyol no es jugava res a l'Ono Estadi. Només començar, el Mallorca, que lluitava per una plaça a la Champions, ha demanat penal d'Osvaldo sobre Víctor Casadesús. Un xut molt innocent d'Osvaldo ha estat l'únic bagatge ofensiu dels blanc-i-blaus a la primera part. Víctor Casadesús ha tornat a ser protagonista en el minut 24, quan després de rebre una assistència del "Chori" Castro ha marcat l'1 a 0.

Un xut de Borja Valero que ha fregat en David Garcia ha estat a punt de sorprendre Cristian. El gol de l'empat de l'Almeria contra el Sevilla ha esperonat encara més els mallorquinistes, que a punt han estat de marcar el segon en un altra ocasió de Víctor Casadesús. Els aficionats del Mallorca celebraven que en aquell moment el seu equip ocupava posició de Champions.

Però els seguidors locals han tingut un bon ensurt només començar la segona meitat. Passada a l'espai cap a Ben Sahar que sol davant d'Auoate no ha pogut superar el porter de l'equip balear. En el minut 74, a la sortida d'un córner, els illencs han sentenciat el partit gràcies a una volea espectacular de Mario Suárez. L'Ono Estadi celebrava el segon gol de l'Almeria, mentre Gregorio Manzano demanava calma als seus jugadors. Un xut de Callejón que ha aturat Aouate ha estat l'última oportunitat dels espanyolistes.

Amb el xiulet final, els jugadors han seguit amb molts nervis el final del partit d'Almeria pels videomarcadors. Una il·lusió que s'ha convertit en decepció i desolació absoluta quan el Sevilla ha marcat el gol de la victòria que ha impedit al Mallorca classificar-se per a la Champions. Tot i això, el públic local ha acomiadat amb una gran ovació els seus jugadors, que, si el deute econòmic no ho impedeix, jugaran la temporada vinent la Lliga Europa.

El Sevilla jugarà la Champions

El Sevilla jugarà, l'any vinent, la Lliga de Campions després de sumar una agònica victòria al camp de l'Almeria per 2-3. Kanouté, en el minut 16, ha fet el 0-1 amb un cop de cap inapel·lable, però un minut abans del descans Soriano, amb una gran volea des del punt de penal, ha fet l'empat. En l'inici de la represa, el Sevilla s'ha tornat a avançar en una jugada afortunada. Centrada de Navas, Negredo no remata i Chico desvia la pilota al fons de la seva pròpia porteria. Poc després, els visitants s'han quedat amb deu per l'expulsió de Negredo, que ha vist la vermella directa per protestar i es perdrà la final de la Copa del Rei al Camp Nou. L'Almeria, que no s'hi jugava res, ha tornat a empatar amb un golàs de Juanma Ortiz. I quan tot semblava perdut, el jove davanter del planter Rodri ha desfermat l'eufòria sevillista amb el gol de la victòria en el minut 93, un gol d'or que val un bitllet per a la Champions de la temporada que ve.