Espanyol

L'Espanyol comença a fer-se fort a casa amb tres victòries i un empat en els últims quatre partits

L'Espanyol comença fer-se fort a casa. Als últims quatre partits disputats al nou estadi de Cornellà-el Prat, l'equip blanc-i-blau ha sumat tres victòries i un empat. La victòria treballada davant l'Athletic permet l'equip de Pochettino agafar una mica d'aire però, a banda dels tres punts, la nota destacada va ser el debut d'un altre jove del planter, el setè que Pochettino fa debutar aquesta temporada. Dídac Vilà, un mataroní de 20 anys, va aprofitar la baixa per gastroenteritis de David Garcia per ser titular i ara somia a repetir la setmana que ve al Bernabéu, un partit que es perdrà Javi Chica per sanció.

Actualitzat
La porteria de Cornellà comença a ser talismà per a l'Espanyol. En la Lliga, guanya la del Prat per 7 a 4 després del gol de Luis García. El mateix golejador i el mateix resultat que la temporada passada contra l'Athletic, però aquesta vegada en la jugada més elaborada de l'any.

Tres punts balsàmics per col·locar-se, de moment, a sis del descens i començar a jugar amb una mica més de tranquil·litat. A poc a poc, el nou estadi comença a ser el fortí desitjat per Pochettino. En els últims quatre partits, el balanç és immillorable: tres victòries i un empat. Dissabte que ve, al Bernabéu, no hi serà Cristiano Ronaldo i tampoc Javi Chica, que va veure la cinquena targeta groga.

Un Espanyol cada cop més de casa: contra l'Athletic, setè debut de l'any, el de Dídac Vilà. El jove mataroní, de 20 anys, va fer un partit notable en el seu debut oficial amb el primer equip blanc-i-blau per la baixa de David Garcia. Dídac és el setè jugador del planter que fa debutar Mauricio Pochettino aquesta temporada després de Javi Márquez, Javi López, Raúl Baena, Marc Pedraza, Jordi Amat i Víctor Ruiz. El lateral de Mataró havia jugat uns minuts la temporada passada a la Copa del Rei contra el Barça, però encara no s'havia estrenat en la màxima categoria.

"No m'esperava debutar. L'entrenador ho va comunicar en la xerrada. El cert és que en veure el meu nom a l'onze em van entrar bastants nervis, però una vegada surts a escalfar passen i jugues com és habitual. Pochettino em va dir que ho fes com sé, i és el que vaig intentar", ha reconegut. Ara, somia repetir la setmana que ve al Bernabéu.

De l'onze del primer partit de Lliga, només tres jugadors van repetir presència contra els bascos. Un canvi que personifica sobretot Javi Márquez, que guanya punts cada dia. Contra l'Athletic va manar i també va fer volar Gorka, esplèndid en el partit contra els seus excompanys.
Anar al contingut