L'Espanyol cau a Mestalla abans d'afrontar l'anada de la UEFA contra el Benfica (3-2)

L'Espanyol ha perdut en la seva visita a Mestalla en un partit en què els blanc-i-blaus han tingut opcions d'esgarrapar un punt. Tot i l'imminent compromís de la UEFA contra el Benfica dijous que ve, Valverde no ha reservat cap jugador important. El València s'ha avançat amb un gol de Villa en el minut 7 però Riera ha empatat tres minuts després. Vicente i Angulo semblaven deixar el partit sentenciat però Luis García ha reduït distàncies en el minut 63 i ha donat emoció al tram final, tot i que el 3-2 ha estat definitiu.

Ernesto Valverde no ha reservat cap jugador important tot i el compromís de UEFA de la setmana vinent contra el Benfica. En canvi, Quique Sánchez Flores ha deixat a la banqueta tres titulars, Miguel, Albelda i Silva, pensant en el partit de Champions davant el Chelsea. El València ha sortit amb molta empenta i ha creat molt de perill per les bandes. Després de dos ensurts per a l'Espanyol, els blanc-i-blaus s'han tret una mica la pressió de sobre i en el minut 7 han fet el primer xut, a càrrec de Luis García, que ha sortit a córner. Però el València ha continuat pressionant en atac i en el minut 12 ha inaugurat el marcador. Una centrada des de la dreta de Joaquín l'ha rematat de mitja volea David Villa al fons de la xarxa.

Tot i el cop, l'Espanyol ha sabut reaccionar, i només tres minuts més tard ha tornat a equilibrar el partit. Després d'una magnífica assistència de De la Peña, Riera ha superat la porteria de Cañizares i ha fet pujar l'1-1 al marcador. El davanter balear ha aconseguit el seu tercer gol a la Lliga després d'aprofitar perfectament el bon servei de Lo Pelat. Encoratjat pel gol, Riera ha tornat a posar a prova el sistema defensiu dels xe amb una centrada que ha tallat Moretti, evitant la rematada de Tamudo.

Semblava que l'empat havia d'afectar la moral del València, però ha passat tot el contrari. Els homes de Quique Sánchez Flores han seguit mostrant-se molt perillosos i en el minut 26 els valencianistes han tornat a posar-se en avantatge en el marcador, després d'una doble paret entre David Villa i Vicente, aquest últim ha creuat la pilota lluny de l'abast de Kameni. Vicente reapareixia després d'estar-se tres setmanes inactiu per una lesió. En el minut 34 l'Espanyol ha disposat d'una claríssima ocasió per tornar a empatar. Una altra gran passada de De la Peña ha deixat Tamudo sol davant la porteria de Cañizares però el capità espanyolista no ha encertat a enviar la pilota entre els tres pals.

L'Espanyol esperava poder capgirar la situació a la segona part i en el minut 55 ha tornat a tenir a prop el gol a les botes de Tamudo, que no ha pogut superar Cañizares. Un minut després els blanc-i-blaus han reclamat penal per unes mans de Moretti després de tocar la pilota centrada per Rufete. L'àrbitre, Teixeira Vitienes, no ha xiulat res. I en el minut 59, el València ha marcat el 3-1, després d'una triangulació entre Joaquín, David Villa i Angulo, que només ha hagut d'impulsar la pilota al fons de la xarxa. Angulo, que substituïa en atac el lesionat Morientes, ha estat un dels jugadors més destacats del conjunt valencianista.

L'Espanyol es resistia a perdre aquest partit i poc després Tamudo ho ha provat des de lluny amb un xut que ha aturat Cañizares. I en el minut 63 ha arribat el 3-2. Riera ha robat una pilota i després que la seva centrada toqués en un defensa local Cañizares no ha pogut evitar el gol de Luis García, un gol amb una mica de suspens, perquè l'àrbitre ha trigat força a concedir-lo.

En el minut 67, Lacruz ha estat substituït per Zabaleta, que tornava a jugar després d'una lesió a l'espatlla que l'ha tingut dos mesos i mig inactiu. Poc després una picabaralla entre Ayala, Cañizares i Tamudo ha costat al capità espanyolista una targeta groga que li impedirà jugar el pròxim partit de Lliga contra la Reial Societat. Tot i intentar-ho fins al final, l'Espanyol no ha pogut evitar la derrota abans de centrar-se en el compromís més important de la temporada contra el Benfica.