L'Espanyol B complica la vida al Barça B en guanyar-lo per 2-0 i deixar-lo a dos punts del descens

El Barça B es torna a complicar la vida a la Segona Divisió B. L'equip de Quique Costas ha caigut a Sant Adrià contra l'Espanyol B en un derbi que ha evidenciat de nou la superioritat blanc-i-blava entre filials. Els blaugranes, sense el seu referent en atac, Bojan Krkic, han anat a remolc durant tot el partit i han acabat perdent tot i jugar els últims 20 minuts en superioritat numèrica.

Els dos filials necessitaven amb urgència els tres punts. Els culers, per confirmar una bona ratxa de resultats –sis partits sense perdre- i abandonar la zona perillosa de la classificació. Els periquitos, en canvi, per trencar una dinàmica negativa –tres derrotes seguides- i continuar escalant cap a la part alta.

I de nou els homes de Rubi han guanyat la partida als de Quique Costas. Si en el partit d’anada, els blanc-i-blaus van imposar-se per 1-2, a Sant Adrià els periquitos han superat els culers per un clar 2-0. L’Espanyol ha sortit decidit i es podria haver avançat en el marcador en cas de transformar unes oportunitats claríssimes en els primers minuts.

Rubén, però, ha estat encertat sota els pals i ha mantingut la igualada. I així ha estat fins que Juanma ha transformat un penal clar comès per Jeffrey sobre ell mateix. Malgrat que l’àrbitre ha fet repetir la pena màxima, el jove jugador ha marcat els dos cops enganyant el porter visitant.

A la represa, l’Espanyol ha continuat controlant el partit amb tranquil·litat i aguantant bé els atacs aïllats del Barça. Dos Santos ha estat molt fluix a la mitja punta culer. De la irregularitat dels blaugranes se n’ha tornat a beneficiar l’Espanyol. Rubén s’ha empassat una falta lateral botada per Javi Márquez amb la qual ha pujat el 2-0 al marcador. El Barça ha abaixat definitivament els braços, incapaç d’inquietar Biel. Ni jugant amb un més –Javi Márquez ha estat expulsat per doble groga el minut següent de marcar el gol- el Barça ha pogut retallar diferències.

Amb la derrota, el Barça B es queda a només dos punts del descens i empatat amb el Figueres en la plaça de la promoció de descens. L’Espanyol escala posicions i es queda a quatre punts de l'última plaça que dóna accés a l’ascens.