Gerard
L'Espanyol està animat a seguir amb els bons resultats per escalar en la classificació (EFE)
Futbol

L'Espanyol aspira a continuar la progressió a costa d'un Atlètic de Madrid que juga pendent del clàssic

L'equip matalasser espera treure profit del clàssic del Camp Nou per retallar punts, però rep la visita d'un conjunt periquito que es destaca entre els millors de la Lliga les últimes jornades

Actualitzat

El Vicente Calderón viurà aquest dissabte (20.45) un duel interessant entre dos equips, l'Atlètic de Madrid i el RCD Espanyol, que passen per moments de forma diferents, i que busquen progressar en les posicions que ocupen actualment en la taula de Primera Divisió.

El conjunt matalasser necessita reactivar-se després d'una fase irregular (tres derrotes en cinc partits) per tornar a perseguir el cap de la classificació. Sap que aquesta jornada té una oportunitat d'or de retallar punts al Barça i al Madrid, i jugarà més de dues hores després del clàssic del Camp Nou, sabent aquest resultat i també el del Sevilla, que s'enfronta al Granada (13.00). Passi el que passi, l'únic pla que val als de Diego Simeone és guanyar, tant sí com no.

Al davant tindrà un Espanyol que no l'hi posarà gens fàcil. Els periquitos viuen el millor moment de la temporada. Fa set jornades que no perden i arriben al partit alts d'esperit després d'haver aconseguit la tan esperada primera victòria a Cornellà-el Prat, contra el Leganés (3-0). A més, fa quatre partits que no encaixen cap gol i són el quart millor equip de la Lliga fora de casa. Els números parlen clar de l'entitat que està prenent el conjunt blanc-i-blau més enllà de l'empat de dimecres a la Copa del Rei contra l'Alcorcón (1-1). El pitjor inconvenient que té ara per ara és l'estadística: vuit derrotes gairebé seguides al Calderón, amb només una victòria entremig, parlen d'un rendiment molt baix en les visites al Manzanares.

Per trencar la mala ratxa, Quique Sánchez Flores torna a comptar en la convocatòria amb el migcampista Salva Sevilla i l'extrem Hernán Pérez. En canvi, té la baixa del migcampista Marc Roca, que encara arrossega problemes al soli de la cama esquerra. L'extrem Pablo Piatti ha superat les molèsties al genoll dret que l'han mantingut fora del grup durant la setmana. No es preveuen grans canvis en l'alineació. El tècnic, que afronta un compromís especial després d'haver dirigit l'Atlètic dues temporades, està satisfet amb el futbol dels seus i no és especialment partidari de modificar alguna cosa que ja funciona.

A l'Atlètic, Simeone aprofitarà que la majoria dels seus homes importants van descansar en Copa. Només poden repetir dos jugadors: el golejador Yannick Carrasco i el defensa José María Giménez. Pel que fa a la resta, el tècnic pot recuperar el seu onze més reconeixible, amb Jan Oblak, Juanfran, Diego Godín, Tiago, Gabi, Koke, Kevin Gameiro i Antoine Griezmann al capdavant. Un gran equip, que deixaria Saúl Ñíguez a la banqueta. El tècnic no podrà comptar amb els lesionats Fernando Torres, Augusto Fernández i Alessio Cerci.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut