Espanyol

L'Espanyol arrenca una vital victòria al Benito Villamarín gràcies a un gol de Diego Reyes i una aturada brillant de Diego López (0-1)

Els pericos finalment han aconseguit una balsàmica segona victòria a la Lliga després d'un partit molt complicat

Oriol LlachActualitzat

L'Espanyol ha viatjat a Sevilla amb l'objectiu d'arrencar la segona victòria a la Lliga que tant se'ls resistia.  Al Benito Villamarín, la incomoditat d'estar a prop de la zona de descens durant tantes jornades ha començat a generar ansietat entre els blanc-i-blaus. Sense anar més lluny, el capità Javi López ha caigut de la convocatòria per recuperar la seva millor versió a sobre de la gespa.

Els andalusos han sortit força incisius en atac i en pocs minuts han començat a generar perill a la porteria de Diego López. Toni Sanabria, del Betis, ha tingut la primera ocasió clara de gol amb un xut creuat, ras i ajustat al pal que ha acabat sortint fora.

L'Espanyol s'ha anat situant a la incòmoda gespa d'un estadi ple de gom a gom, amb gairebé 40.000 espectadors que escalfaven l'ambient des del primer minut. Els de Quique Sánchez Flores han mantingut el cap fred i han sabut frenar el ritme creixent que anava forçant el Betis. Mentre els andalusos perdien pistonada, l'Espanyol guanyava comoditat i pujava les posicions.

Gerard Moreno ha enviat un avís a la porteria del Betis amb un xut a boca de canó des de l'àrea petita que Adán ha refusat amb una mà providencial. Just abans del descans, Pablo Piatti ha rematat de cap, tot sol, però, de nou una intervenció de mèrit del porter verd-i-blanc ha evitat el primer dels pericos.

A la represa, el Betis ha pujat la intensitat i Pezzella ha estat a punt de marcar rematant una centrada bombada, però Diego López, sempre atent, ha evitat el gol des de sota dels pals amb una gran intervenció.

Diego Reyes ha obert el marcador rematant de cap a la sortida d'un córner aprofitant una errada dels seus marcadors. L'Espanyol es posava al davant i l'ambient al Benito Villamarín bullia. Però l'ambient a la graderia de l'estadi s'ha incendiat del tot quan l'excapità del Sevilla, José Antonio Reyes, ha substituït Leo Baptistao.

Marc Roca ha estat a punt de fer el segon amb un xut enverinat al primer toc des de fora de l'àrea, però Adán ha refusat amb autoritat. Als darrers minuts, Quique Sánchez Flores ha fet replegar files firmant l'1-0 i ha fet entrar Demichelis en substitució d'Hernán Pérez.

Al minut 94, Pezzella ha estat a punt d'empatar, però Diego López ha tret una mà estratosfèrica que ha posat la cirereta a la treballada victòria de l'Espanyol davant del Betis.