L'Espanyol, amb deu, veu com el Còrdova capgira el marcador i perd al Nuevo Arcángel (2-1)

L'Espanyol va veure com el Còrdova li capgirava el resultat i s'apuntava la victòria als vuitens de Copa. Els de Pochettino es van avançar abans del descans amb una diana de Sergio García, tot i que en la mateixa jugada Álvaro Vázquez ja havia enviat la pilota a dins la porteria. En la represa, l'àrbitre va assenyalat un inexistent penal sobre Pepe Díaz i va expulsar Kiko Casilla. L'Espanyol presentarà recurs per evitar la sanció, segons Catalunya Ràdio. Cristian Álvarez, el seu substitut, va aturar la pena màxima. Tot i això, Borja i Caballero van fer el 2-1 definitiu.

L'Espanyol va sortir disposat a encarrilar els vuitens de final de la Copa del Rei. Sergio García va tenir la primera gran oportunitat amb una rematada que va marxar desviada a la dreta del porter. En tres jugades, els catalans van posar l'ai al cor. Primer, arran de la resposta del Còrdova amb un xut de Borja, després d'una gran jugada individual, que Kiko Casilla va aconseguir treure "in extremis". Segon, perquè, al minut 22, el Còrdova va demanar un penal del tot inexistent, per una sortida en fals de Kiko Casilla, que es va produir fora de l'àrea. I, tercer, perquè Raül Rodríguez, al minut 35, va refusar malament una pilota enrera que Casilla va aturar gràcies a uns bons reflexos.

Però, lluny d'inquietar-se, els jugadors de l'Espanyol van anar fent i van trobar la recompensa en el minut 38, amb el 0-1 de Sergio García. La jugada va ser embolicada, arran d'una centrada de Dídac al segon pal, Sergio García va cedir enrera cap a Álvaro Vázquez, que va marcar. Tena, però, va treure la pilota i un atent Sergio García la va tornar a enviar al fons de la porteria. L'àrbitre Undiano Mallenco va donar el gol a Sergio.

La segona part va començar amb una ocasió clara de Thievy, que va xutar al cos del porter Arias. Però el Còrdova també es va acostar a la porteria rival amb un xut de Taira des de la frontal que apuntava l'escaire dret, però va anar a fora.

La polèmica arriba amb el penal i l'expulsió

La polèmica del partit es va produir quan l'àrbitre va considerar penal una sortida de Kiko Casilla després que Pepe Díaz es plantés sol davant del porter i caigués dins l'àrea sense que ningú el toqués. Amb la vermella directa que va veure Casilla, va entrar un Cristian Álvarez (en el lloc d'Álvaro) providencial. Ja sota els pals, va aturar el penal que va llançar el mateix Pepe Díaz. El davanter va tornar a perdonar l'empat després de pentinar una centrada de Fuentes que va sortir a fora per molt poc.

La inferioritat numèrica de l'Espanyol es va notar a mesura que avançaven els minuts i això va pesar massa. L'empat ja va ser inevitable al minut 80, amb un gran control de Borja i un xut tan afortunat (colpeja en un company seu) com imparable. I només dos minuts després, el Còrdova va capgirar el marcador amb el 2-1 amb una diana de Caballero, després de rematar una centrada en un jugada de contraatac. Amb el conjunt andalús extramotivat, el porter Cristian va evitar el tercer. Dimecres que vé, toca guanyar a Cornellà-el Prat. Amb un 1-0 n'hi ha prou per accedir a quarts de final.