L'Espanyol acusa la ressaca copera i cau golejat a Mestalla (4-0)

L'Espanyol ha pagat cara la ressaca de la Copa del Rei i ha caigut golejat a Mestalla per 4-0; una derrota que deixa l'equip blanc-i-blau a només un punt de la zona de descens. El València ha estat molt superior i s'ha avançat abans del descans amb un gol de penal de Villa. A la represa, l'Espanyol s'ha quedat amb deu per l'expulsió d'Eduardo Costa i els locals ho han aprofitat per sentenciar amb dos gols de cap fets per Ayala i Mista. Amb el partit completament decidit, Baraja ha establert el definitiu 4-0 a quatre minuts del final.

Abans de començar el partit, els jugadors del València han fet el passadís de l'honor a l'Espanyol com a campió de la Copa del Rei. Però aquí s'han acabat els homenatges per a l'equip blanc-i-blau, que ha afrontat el matx de Mestalla sense els seus dos centrals titulars, Jarque i Lopo. El València ha sortit amb molta força i, en el minut 2, Villa no ha arribat a rematar la centrada de la mort de Regueiro, en la primera aproximació de perill dels locals. Poc després, de nou Villa ha estat a punt de rematar amb el cap un servei de Carboni, que amb 41 anys s'ha convertit en el jugador més veterà de la història que disputa un partit a Primera Divisió. L'Espanyol ha aturat l'allau local com ha pogut i ha començat a crear perill sobre la porteria de Cañizares amb la seva millor arma, el contraatac. De la Peña ha donat el primer avís blanc-i-blau en el minut 12 amb un xut des de la frontal massa tou. Zabaleta i Coro també han posat a prova el porter valencianista, però el bagatge ofensiu dels espanyolistes s'ha acabat aquí i, fins al descans, el domini del València ha estat absolut. En el minut 22, Gorka ha evitat el gol de Miguel en l'ocasió més clara de la primera part i, en el 27, Villa ha fet una centrada de la mort que no ha trobat rematador. I en ple atac local, ha arribat el primer gol del partit. Moisés Hurtado ha comès un innocent penal sobre Villa i el davanter asturià ha transformat la pena màxima enganyant Gorka. La segona part ha començat igual que la primera i el València ha perdonat el 2-0 en el minut 49. Villa ha xutat massa creuat amb tot a favor per marcar. L'Espanyol ha intentat reaccionar i Cañizares, en estat de gràcia, ha salvat l'empat de Zabaleta. Però la reacció espanyolista s'ha tallat en sec en el minut 59, quan Eduardo Costa ha deixat el seu equip amb deu després de veure la segona targeta groga per una falta sobre Carboni. Amb superioritat numèrica, el València ha estat a punt fer el segon dos minuts després, però Gorka ha desviat amb la punta dels dits l'intent de vaselina de Regueiro. Tamudo, gairebé inèdit, li ha robat la pilota a Albelda i el seu xut l'ha desviat Cañizares a córner. I del possible empat a un, en el minut 66 s'ha passat al 2-0 gràcies a Ayala, que amb un cop de cap s'ha avançat a la defensa blanc-i-blava. Els herois de la Copa han notat el cansament i, a més, han vist com tres minuts més tard el València ha sentenciat amb el 3-0. Mista, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha rematat de cap des de l'àrea petita i ha tornat a batre un desesperat Gorka. Amb el partit completament decidit, l'Espanyol ha baixat els braços i el València encara ha tingut temps de fer el quart en el minut 86 per mitjà de Baraja. Ja en temps de descompte, el València ha pogut completar la maneta, però Jorge López ha xutat massa creuat. Amb aquesta contundent derrota, l'Espanyol se situa només un punt per sobre de la zona de descens, mentre que els homes de Quique Sánchez Flores es consoliden en la segona posició amb 62 punts, a 11 del Barça.