Quique Sánchez Flores s'acomiada dels seus jugadors després de disputar el darrer partit de la temporada contra el Granada (EFE)
Espanyol

L'Espanyol acaba vuitè a la Lliga i posa punt final a la millor temporada des del 2010

La revolució que ha viscut el club blanc-i-blau ha donat els seus fruits i superen de llarg l'objectiu d'acabar entre els 10 primers

Actualitzat

El projecte de Quique Sánchez Flores ha superat amb nota la seva primera temporada, i és que el tècnic madrileny, de les primeres coses que va dir el dia de la roda de premsa de presentació com a nou entrenador de l'Espanyol, va ser que el seu objectiu per a la temporada 2016-17 era acabar entre els 10 primers a la Lliga. Un cop finalitzada la darrera jornada de la temporada, els blanc-i-blaus han saltat a la vuitena posició en part perquè van superar el Granada i també perquè l'Eibar va punxar contra el Barça i l'Alabès no va poder passar de l'empat a 1 davant del Leganés.

Feia sis anys, des de la temporada 2010-11, que l'Espanyol no acabava tan amunt en la classificació en el campionat domèstic. A més, pel que fa als punts, el club blanc-i-blau n'ha aconseguit 56, fet que no passava des de la temporada 2004-05, quan Miguel Ángel Lotina dirigia la banqueta perica. Aquell any, l'Espanyol, amb jugadors com Raúl Tamudo, Mauricio Pochettino, Iván de la Peña o Carlos Kameni, va acabar en la quarta posició i van arribar als 61 punts.

Més enllà del mèrit esportiu, acabar en la vuitena posició suposa també un benefici per a les arques del club i és que si haguessin acabat desens, l'Espanyol hauria ingressat gairebé 3,5 milions d'euros menys com a conseqüència del repartiment dels drets televisius.

Lluny queda, també, la complicada temporada que va viure el club blanc-i-blau l'any passat, quan van acabar tretzens a la Lliga però van veure com, en alguns moments de la temporada, acariciaven la zona del descens. 

 

Anar al contingut