Espanyol

L'Espanyol acaba amb la imbatibilitat de l'Atlètic (1-0) a la Lliga amb un gol de Sergio García

Un gran gol de Sergio García a tres minuts del final premia un partit molt competitiu dels periquitos, que fan caure fora els de Simeone un any després

Oriol VidalActualitzat

L'Espanyol passarà un bon Nadal, després de tot. I gràcies a Sergio García, que justament ha anat a triar la visita de l'Atlètic per trencar la seva sequera a la Lliga des del seu retorn (1-0). El del Bon Pastor ha deixat amb un pam de nas els de Simeone, que se les prometien molt felices abans del clàssic i han sortit escaldats de Cornellà-el Prat. Havia de ser l'Espanyol qui trenqués la ratxa dels madrilenys, que no perdien fora des de feia més d'un any i no coneixien la derrota en tot el campionat actual. Sergio marca un nou destí per als periquitos, ja a cinc punts del descens.

La primera part ha suposat un duel estratègic entre Simeone i Quique. Com a Las Palmas, el tècnic periquito ha tornat a jugar amb el 4-3-2-1, amb David López al mig al costat de Fuego i Darder. L'Espanyol no ha cedit espais als "colchoneros" i, amb Aarón projectant-se bé en atac, ha disposat de bones ocasions per avançar-se. Darder i David López ho han provat amb xuts llunyans ben resolts per Oblak. I als 18 minuts, Baptistao ha desaprofitat una ocasió immillorable. Una recuperació de Gerard l'ha aprofitat molt bé Sergio García per servir una gran assistència a l'hispanobrasiler, que s'ha quedat sol, però ha fallat amb estrèpit l'intent de vaselina amb l'esquerra. L'RCDE Stadium no ha donat crèdit a l'errada del davanter, que després ho ha esmenat en part amb una intervenció providencial en defensa davant de Fernando Torres. L'Atlètic, de fet, ha replicat amb insistència al final del primer temps, però no ha passat d'una piscina de Griezmann davant Pau que l'àrbitre ha deixat sense amonestar.

La guerra tàctica s'ha incrementat al segon temps. El joc s'ha empantanegat en una lluita pam a pam pel territori. De nou, Baptistao ha estat desafortunat en la primera jugada trenada que ha aconseguit elaborar l'Espanyol al segon temps per a desesperació del respectable. Tot seguit, primera aparició clara per a Gerard Moreno, que, tot i retallar tota la defensa blanc-i-vermella, encara ha vist el seu xut interceptat per l'enèsim defensor de Simeone. Amb els poc més de 19.000 espectadors de l'RCDE Stadium mirant de sostenir l'equip, l'Atleti tampoc ha trobat escletxes, tot i els intents de rematada de Gabi i Godín. Les trinxeres s'imposaven.

Sergio García ha pogut avançar l'Espanyol en el minut 67. Una bona contra començada per Darder ha acabat amb la passada de la mort de Gerard cap a la frontal, on el del Bon Pastor ha xutat fregant l'exterior de la xarxa. Ha semblat el toc d'alerta per als visitants, esperonats per l'entrada de Correa i Gameiro. Godín ha marcat, però després de cometre una clara falta sobre Duarte. I quan faltava un quart d'hora, intercanvi de cops. Griezmann ha deixat sol Gameiro davant Pau i el francès s'ha posat0 a l'alçada de Baptistao i li ha enviat la pilota a les mans. I tot seguit, l'opció ha estat per a Gerard Moreno, amb una rosca no prou forta per sorprendre Oblak.

Simeone ha decidit posar tota la carn a la graella per poder sucar del clàssic, però, a tres minuts del final, el rei de l'RCDE Stadium ha tornat. Una contra sensacional entre Piatti i Granero l'ha definit de luxe Sergio García, amb un xut creuat que ha enxampat Oblak a contrapeu. Ha estat, no cal dir-ho, el deliri. Tres puntassos per tornar al bon camí passar un bon Nadal.