Paddy Lowe ha fitxat com a responsable tècnic de l'escuderia Williams
Fórmula 1

L'escuderia Williams fitxa Paddy Lowe com a responsable tècnic

El britànic torna a l'equip amb què va debutat ara fa trenta anys després d'haver estat determinant en el desenvolupament de monoplaces campions del món a McLaren i a Mercedes

Actualitzat

A la Fórmula 1 d'avui en dia, la frontera entre l'èxit i el fracàs queda reduïda a unes poques dècimes de segon, per això, més enllà de la perícia dels pilots, és del tot decisiu disposar d'un monoplaça prou ràpid i fiable. En aquest sentit, la feina dels mecànics i, sobretot, dels responsables tècnics repercuteix de forma directa en els resultats en cursa. Per això, d'un temps a ara, el mercat de fitxatges a la categoria reina de l'autmobilisme va més enllà dels pilots i s'ha expandit al dels enginyers.

Aquest dijous, Paddy Lowe, l'excap tècnic de la campiona del món, Mercedes, ha fitxat per l'escuderia Williams, justament l'equip en el que va començar la seva carrera a la Fórmula 1 ara fa 30 anys. Va començar com a enginyer a Grove el 1987 sota les ordres de Patrick Head i Adrian Newey i, va tenir un paper destacat en el desenvolupament de la suspenció activa del FW14B amb el que Nigel Mansell es va proclamar campió del món el 1992. Arran d'aquest èxit va fer el salt a McLaren on va ocupar diferents posicions d'alta responsabilitat fins el 2013, que va fitxar per Mercedes.

En la seva presentació, Lowe, ha declarat que està "extremadament motivat per portar molts èxits" a l'escuderia de Grove, que des de que Claire Williams va assumir-ne la direcció ha fet un salt endavant per tornar a ser competitiva i lluitar pels podis després d'uns anys més aviat discrets.

Anar al contingut