Fórmula 1

L'escuderia Toro Rosso presenta el cotxe que conduirà Jaume Alguersuari aquesta temporada

El Circuit de Xest és, des d'aquest dilluns, el centre neuràlgic de les principals escuderies que, d'aquí a sis setmanes, donaran el tret de sortida a la temporada 2010 de Fórmula 1. Hi són Ferrari, McLaren, Mercedes, Renault, Williams i també Toro Rosso i Sauber, que han aprofitat l'estada per presentar el seu nou monoplaça. L'escuderia de Faenza, que té Jaume Alguersuari com a pilot, ha donat a conèixer l'STR5. Diumenge va ser el torn d'un altre català: Pedro Martínez de la Rosa va presentar, juntament amb el seu company, el japonès Kamui Kobayashi, el nou C29, amb el qual De la Rosa tornarà a ser pilot titular d'una escuderia.

Actualitzat
Una de les últimes presentacions ha estat tot just aquest dilluns amb un català com a protagonista. Jaume Alguersuari i el seu company d'equip, Sebastian Buemi, han estat els encarregats de descobrir el nou STR5, sota la mirada de la premsa i de rivals com el vetarà Michael Schumacher. Amb aquest nou cotxe, que Alguersuari no conduirà fins dimecres, el pilot barceloní tindrà l'oportunitat de corroborar les bones sensacions que va despertar la temporada passada.

Alguersuari ha explicat que ara se sent més preparat que la temporada passada i que s'ha fixat com a primer objectiu batre el seu company, el suís Sebastien Buemi. "Aquest any m'he pogut preparar amb més temps que l'any passat, quan només vaig tenir una setmana, ja no només físicament, sinó que tècnicament i emocionalment estic molt més preparat", ha dit Alguersuari, que no ha volgut aventurar objectius molt concrets fins que no conegui el potencial del cotxe i el de la resta d'equips. Ha assegurat, igualment, que malgrat el que ha trigat Toro Rosso a confirmar la seva presència com a pilot oficial del 2010, estava segur que competiria i que no hi hauria cap problema per ocupar un dels dos seients de l'equip.

Mercedes GP ha presentat també a València el W01, amb el qual l'alemany Michael Schumacher buscarà el seu vuitè títol mundial de Fórmula 1. Després de tres anys fora de l'asfalt, el set vegades campió mundial s'ha convertit en una de les principals atraccions de la temporada 2010, després d'abandonar el seu lloc directiu a Ferrari i fitxar per Mercedes GP, que l'any passat es denominava Brawn GP.

L'escuderia ha mostrat el nou monoplaça pocs minuts abans que s'iniciés la primera de les tres sessions dels entrenaments de diversos equips que donen començament aquest dilluns a Xest. De color plata i amb afegits en negre i blau clar, Schumacher ha posat per als mitjans de comunicació al costat del que serà el seu company aquesta temporada, el seu compatriota Nico Rosberg. El cotxe presenta un disseny similar al frontal al que presentava la temporada passada el Red Bull RB5, mentre que l'aleta situada en la coberta del motor és inferior a la dels models presentats per Ferrari i McLaren, entre d'altres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut